Ingezonden persbericht


Basement Electric levert nieuwe studio's Q-music

Het is Basement Electric gelukt om in een korte periode van zeven weken twee compleet nieuwe radiostudio's, productiestudio's en bijbehorende CAR voor Q-music op te leveren. De uitzendingen van de radiozender komen sinds 27 september vanuit de voormalige kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

Jaap van 't Riet, hoofd techniek Q-music: "Basement Electric heeft niet alleen goed werk geleverd, het was ook plezierig om hen in huis te hebben."

Q-music heeft nu de beschikking over twee identieke On Air studio's, twee productiestudio's op basis van Protools HD en Lawo mixersysteem en een flexibel inzetbare spreekcel voor zowel productie- als On Air studio's. Tevens is er een werkplek voor techniek gerealiseerd en een grote machinekamer.

Basis
Basis van de installatie is het DHD RM4200 console in combinatie met de nieuwe RM420-852 Controller. Deze nieuwe controller voorziet het vertrouwde mixoppervlak van een nieuwe zeer krachtige engine met bijbehorende functionaliteiten zoals touch screen en uitgebreide routing mogelijkheden. Verder heeft Q-music een uitgebreid talkback en routing systeem in alle ruimtes, ook op basis van DHD.

Showcase
Later dit jaar zal Basement Electric in het pand technische faciliteiten verzorgen voor de bekende Q-music Showcases. Het is dan mogelijk om op de begane grond live acts te ontvangen en deze live uit te zenden via de studio's die op de 4e verdieping van de Kauwgomballenfabriek zitten.

Basement Electric heeft de gehele installatie ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd. De samenwerking met Media-Utilities (DHD), M&I Broadcast Services (Dalet) en Karsten Interieurbouw (studiomeubilair) verliep zoals gebruikelijk zeer prettig.