Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
4 november 2009


--Persbericht-

Tijdens de raadsvergadering van 3 november jl. heeft de Gemeenteraad van Oost Gelre besloten in te stemmen met de voorgestelde ontwikkelingsstrategie voor Stadspark de Grolse Weiden. Deze ontwikkelingsstrategie is opgesteld in nauw overleg met de Klankbordgroep. De uitvoering van het stadspark is volgens deze strategie opgedeeld in drie fases, waarvan de eerste fase op korte termijn gestart zal worden en medio 2010 klaar zal zijn.

Werkzaamheden Fase 1
Fase 1 van het project zal worden afgerond voor augustus 2010 en omvat werkzaamheden waarvan de voorbereiding op korte termijn kan worden gestart. Onder deze werkzaamheden vallen bijvoorbeeld het opknappen van de Halve Maan, de aanleg van de Vestingparkzone langs de oever van de stadsgracht, het aanbrengen van de oude esrand en realisatie van een multifunctioneel evenementenveld. Medio 2010 zullen daarmee de eerste resultaten zichtbaar zijn voor de Groenlose bevolking.

Intentie uitvoering fase 2 en fase 3
Voor het behoud van de provinciale RUP-subsidie is het van groot belang dat de Gemeenteraad de intentie heeft uitgesproken om fase 2 en 3 uit te voeren. De raad heeft er tevens mee ingestemd om de opbrengsten van bestemmingsplan De Woerd te bestemmen voor de uitvoering van fase 2 en 3. Op dit moment is er nog geen volledige financiële dekking voor fase 2 en fase 3, omdat deze mede afhankelijk is van het binnenhalen van subsidies. De uitvoering van de fase 2 en fase 3 betreft onder andere het aanbrengen van nieuwe oeverbeschoeiing aan de buitenzijde van de gracht, het voltooien van de aanleg van het padenstelsel en het realiseren van een kinderboerderij.

Excursies
De Klankbordgroep wil de bevolking van Groenlo graag informeren over de toekomstige ontwikkelingen in het stadspark. Daarom organiseert de Klankbordgroep Grolse Weiden op 7 november om 16.00 uur en op 15 november om 14.00 uur een excursie door het stadspark. Tijdens de excursie, die een uur duurt, worden mensen rondgeleid door het stadspark en zal de Klankbordgroep toelichting geven op de ontwikkelingen binnen het stadspark. Mensen die zich voor een excursie willen aanmelden kunnen dat doen door een e-mail te sturen naar stadspark@oostgelre.nl of door telefonisch contact op te nemen met de voorzitter van de Klankbordgroep; dhr. René Bomers via 0544 - 46 49 70.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan Marlies Ten Tije, afdeling Communicatie telefoon 0544 - 39 34 85.


-----------------------