Ingezonden persbericht


Persbericht

Waalre - 4 november 2009

ASM International, TASS, ESI en Verum gaan samenwerken om methoden voor softwareontwikkeling te verbeteren

Een samenwerkingsverband bestaande uit ASM International, TASS Software Professionals, het Embedded System Institute en Verum heeft subsidie van de overheid gekregen voor een 18 maanden durend project waarmee de ontwikkeling van software voor apparatuur om halfgeleiders te produceren kan worden verbeterd. Het project, met de codenaam "prOVEN" richt zich op twee hoofdvragen: (1) hoe nemen we de ASD-methode op in het ontwikkelproces en (2) hoe integreren we software die is gegenereerd met de ASD-tools in systemen voor de besturing van halfgeleiderapparatuur. Het project moet onder meer leiden tot een methodologie waarin wordt beschreven hoe ASD en de code die met de ASD:Suite wordt gegenereerd geleidelijk kunnen worden opgenomen in een bestaand systeem.

Robert Howe, CEO van Verum, zei er het volgende bij: "We hebben al bewezen dat de ASD:Suite van Verum de ontwikkelkosten van software voor complexe systemen zoals apparatuur om halfgeleiders te produceren kan verlagen en de kwaliteit ervan verbeteren. Daarom zijn we heel blij dat wij kunnen meedoen aan dit programma. Bij dit project zal de methodologie worden ontworpen waarmee wereldwijd toonaangevende bedrijven zoals ASMi nog makkelijker voordeel kunnen halen uit het gebruik van de ASD-Suite.

Jan Monsuur, manager Software Development van ASM Europe zei: "Om de kwaliteit van software te kunnen verbeteren heb je formele methoden nodig die correcte code garanderen. En met 'correct' bedoel ik 'die voor 100% voldoen aan de vereisten'. Tot voor kort hadden we in deze branche niet zulke methoden omdat hiervoor specialistische mathematica vereist is. Verum heeft deze mathematica opgenomen in hun ASD:Suite, en dat maakt dit programma tot een opwindend project."

Het project is gericht op de apparatuur om halfgeleiders te produceren, maar de resultaten zullen naar verwachting kunnen worden toegepast op tal van branches die afhankelijk zijn van embedded systemen.

Voor meer informatie over de andere deelnemers:

ASM International NV http://www.asm.com/

TASS Software Professionals http://www.tass.nl/

Embedded System Institute http://www.esi.nl/

ASD:Suite

De ASD:Suite-toolset voor softwareontwerp van Verum elimineert alle gedragsgebonden gebreken van complexe softwareontwerpen en zorgt daarmee voor een drastische verlaging van de kosten voor ontwikkeling, testen en onderhoud van software. Dankzij de functie voor het automatisch genereren van code in ASD:Suite kunnen de kosten van softwareontwikkeling met nog eens 30% per geleverde coderegel worden verlaagd. Het grote verschil tussen ASD:Suite van Verum en andere tools die de productiviteit beloven te verbeteren is de formele-verificatietechnologie van Analytical Software Design van Verum: met ASD kan het ontwerp van een softwaresysteem mathematisch worden geverifieerd als compleet en correct, nog voordat er één regel code is geschreven.