Ingezonden persbericht


Persbericht

Exact deelneming AllLicense Holding B.V. verzelfstandigd

Delft - 4 november 2009 - Exact Group B.V. ('Exactâct') maakt bekend dat haar deelneming AllLicense Holding B.V. (handelsnaam 'AllSolutions') in een transactie met Dolfin Capital B.V. ('Dolfin'), het management en personeel van AllSolutions verzelfstandigd is. AllSolutions, opgericht in 1987 en gevestigd te Woerden, ontwikkelt en verkoopt WebSolutions QX, een webbased 'Software as a Service' ERP-dienst gericht op ondersteuning van bedrijfsprocessen van middelgrote en grote projectgestuurde organisaties, professionele verenigingsorganisaties, logistiek georiënteerde ondernemingen en onderwijsinstellingen. Na in 2005 al een 70% belang te hebben verworven, heeft Exact in 2008 het resterende belang in AllSolutions overgenomen. Omdat over de afgelopen jaren is gebleken dat er tussen Exact en AllSolutions in strategisch opzicht onvoldoende synergie is ontstaan, heeft Exact, mede in het belang van de klanten en medewerkers van AllSolutions, besloten de onderneming te verkopen. Exact en Dolfin zijn er van overtuigd dat AllSolutions op een stand alone basis een beter toekomstperspectief heeft dan binnen de Exact organisatie. De transactie, die deels in cash en deels in de vorm van een achtergestelde lening is betaald, zal geen noemenswaardige invloed hebben op het geconsolideerd resultaat van Exact. 'Wij zijn blij dat wij door deze transactie voor de klanten en medewerkers van AllSolutions een goede basis hebben gevonden voor de toekomst en wensen het management van AllSolutions veel succes bij het realiseren van hun verdere ambities', zegt Paul Ramakers, Algemeen Directeur Exact Regio Nederland. 'Door deze verzelfstandiging kunnen wij de continuïteit van onze oplossing richting de klanten blijven garanderen', stelt Leo Koster, directeur van AllSolutions. 'Ook kunnen we de aanwezigheid van AllSolutions in onze focussegmenten verder uitbouwen met onze Software as a Service ('SaaS'). We zien de toekomst met zeer veel vertrouwen tegemoet.'' 'Met AllSolutions hebben wij wederom een mooi IT-bedrijf aan onze portefeuille toegevoegd', stellen Niels Ruigrok en Patrick Paardenkooper, partners van Dolfin Capital. 'Het feit dat management en personeel mee investeren toont hun commitment aan en geloof in het succes van AllSolutions'.

Over Dolfin
Dolfin Capital is een Nederlandse, onafhankelijke participatiemaatschappij die daadkrachtig en competent management ondersteunt bij het realiseren van hun ambities op het vlak van een management buy-out, buy-in of expansie van hun onderneming. In haar portefeuille heeft Dolfin nog een deelneming in de IT-sector: SPS, 'Dé specialist in ICT Beheer' (www.sps.nl).

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), corporate performance management (CPM), project management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.400 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen.

In 2008 bedroeg de omzet ¤ 261.0 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Hoolding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam.