Phase Forward gaat samenwerken met de PharmaNet Development Group

Meerjarige overeenkomst stelt internationale CRO in staat EDC-systeem InForm™ van Phase Forward aan te bieden aan PharmaNet-klanten van over de hele wereld

WALTHAM, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20091104 --

Phase Forward (NASDAQ: PFWD), een vooraanstaande leverancier van datamanagementsystemen voor klinische proeven en geneesmiddelenveiligheid, heeft vandaag bekendgemaakt een meerjarige overeenkomst te hebben gesloten met PharmaNet Development Group, Inc., een internationaal bedrijf dat diensten levert met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De overeenkomst stelt PharmaNet in staat het EDC-systeem (Electronic Data Capture) InForm van Phase Forward te leveren aan klanten over de hele wereld. PharmaNet levert een uitgebreid assortiment van diensten ten behoeve van de sectoren farmacie, biotechnologie, generieke geneesmiddelen en medische instrumenten, met inbegrip van datamanagement voor klinische proeven.

“We hebben onze beslissing om samen te werken met Phase Forward genomen op grond van onze succesvolle samenwerking ten behoeve van diverse farmaceutische bedrijven,” aldus dr. Thomas Newman, President van PharmaNet Late Stage Development. “Deze ervaring heeft laten zien dat de vooraanstaande positie van Phase Forward op het gebied van EDC-technologiesystemen en onze deskundigheid op het gebied van de levering van diensten voor klinische proeven aan organisaties uit een groot aantal uiteenlopende sectoren elkaar perfect aanvulden. We verheugen ons erop het succes dat nu al door onze samenwerking is bereikt uit te breiden naar onze andere klanten.”

“Klanten wenden zich tot PharmaNet vanwege de gebleken deskundigheid van het bedrijf in het bieden van de kritieke diensteninfrastructuur die vereist is om het proces van klinische proeven te kunnen optimaliseren,” aldus Steve Powell, Senior Vice President van Phase Forward. “Ons InForm EDC-systeem vormt een perfecte aanvulling op de deskundigheid van PharmaNet, en we verheugen ons erop onze activiteiten samen verder uit te bouwen en uit te breiden.”

Over PharmaNet Development Group, Inc.

PharmaNet Development Group, Inc., een internationaal bedrijf dat diensten levert met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, levert een uitgebreid assortiment van diensten ten behoeve van de sectoren farmacie, biotechnologie, generieke geneesmiddelen en medische instrumenten. Het bedrijf verzorgt adviezen in een vroeg stadium en in een laat stadium, klinische onderzoeken en bioanalytische analyses voor Fase I, en klinische ontwikkelingsprogramma's voor Fase II, III en IV. PharmaNet beschikt over circa 2300 medewerkers en 40 faciliteiten verspreid over de hele wereld, en staat bekend om haar leiderschap op het gebied van uitbestede klinische ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.pharmanet.com.

Over Phase Forward

Phase Forward is een vooraanstaande leverancier van geïntegreerde datamanagementsystemen voor klinische proeven en geneesmiddelenveiligheid. De producten en diensten van Phase Forward zijn gebruikt tijdens meer dan 10.000 klinische proeven, waarbij meer dan 1.000.000 deelnemers betrokken waren, alsmede meer dan 300 organisaties en regulatieve instellingen, waaronder: AstraZeneca, Boston Scientific, Dana-Farber Cancer Institute, Eli Lilly, de U.S. Food and Drug Administration, GlaxoSmithKline, Harvard Clinical Research Institute, Merck Serono, Novartis, Novo Nordisk, PAREXEL International, Procter & Gamble, Quintiles, sanofi-aventis, Schering-Plough Research Institute, Servier, SGS, Tibotec en het U.K. Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency. Meer informatie over Phase Forward is te vinden op www.phaseforward.com.

Waarschuwing

Bepaalde uitspraken in dit persbericht die niet zijn gebaseerd op historische gegevens dienen te worden beschouwd als uitspraken met betrekking tot de toekomst ('forward-looking statements') die worden gedaan onder de Safe Harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dit persbericht bevat expliciete en impliciete uitspraken met betrekking tot de toekomst betreffende, onder andere, de prestaties en kenmerken van de producten en diensten van Phase Forward, de vraag naar de producten en diensten van Phase Forward, de toekomstige bedrijfs- en activiteitenplanning van een klant van Phase Forward, en het vermogen van klanten van Phase Forward voordeel te behalen uit het gebruik van de producten en diensten van Phase Forward. Deze uitspraken houden geen beloften of waarborgen in, maar zijn onderhevig aan diverse risico's en onzekerheden, waarop Phase Forward in veel gevallen geen invloed kan uitoefenen, en die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van hetgeen wordt beschreven in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst. Tot deze risico's en onzekerheden behoren onder andere het vermogen van de klanten van Phase Forward voordeel te behalen uit het gebruik van de producten en diensten van het bedrijf, de mogelijkheid dat de behoeften en plannen van de klant in de loop der tijd veranderen, de mogelijkheid dat de omvang van de vraag naar de producten en diensten van Phase Forward schommelt, en veranderingen in regelgeving en concurrentieomstandigheden. Bestaande en potentiële beleggers worden gewaarschuwd niet te veel waarde te hechten aan deze uitspraken met betrekking tot de toekomst, die slechts zijn gebaseerd op de verwachtingen van dit moment. Phase Forward neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren of te herzien in verband met nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden, of andere redenen. Voor meer informatie over deze en andere risico's waarmee Phase Forward te maken kan krijgen, verwijzen we u naar de bekendmakingen in de openbare documenten die door Phase Forward zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, zonder beperking met inbegrip van het meest recente jaarrapport op Formulier 10-K.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Phase Forward
Elaine Maynard, +1 781-902-4371
elaine.maynard@phaseforward.com
of
CHEN PR, Inc.
Randy Wambold, +1 781-672-3119

rwambold@chenpr.com

Ticker_symbol NASDAQ:PFWD