Ingenieursbureau Oranjewoud BV



Mini-symposium Duurzame en gezonde scholen

Op 4 november 2009 organiseert Oranjewoud in samenwerking met RAU, Local, het Klimaatverbond, Expertis Onderwijsadviseurs en Het Nationale Park De Hoge Veluwe een mini-symposium rondom het thema 'Duurzame en gezonde scholen'. Het symposium vindt plaats in het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Een frisse school draagt bij aan een prettig en stimulerend leerklimaat. Door duurzame oplossingen te bedenken voor nieuwe en bestaande gebouwen maken we werk van de toekomst van jongere generaties. Bij de (her)ontwikkeling van onderwijshuisvesting is nog veel verbetering mogelijk. Dit vraagt in een vroeg stadium om weloverwogen keuzes. Hoe pakt u dit aan als schoolbestuurder, directeur, beleidsmedewerker of gemeentebestuurder? Wat levert duurzaam en energiebewust bouwen op en wat betekent dit voor uw financiën?

Het symposiumprogramma behandelt actuele thema's rond scholenbouw: binnenklimaat en gezondheid; duurzaamheid; financiering en exploitatie; duurzame overheid. Met onder andere een lezing van Thomas Rau met vele praktijk voorbeelden. Zoals het integrale ontwerpproces van het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Dit najaar start de bouw van deze school, de eerste school in Nederland die vrijwel CO2 neutraal zal zijn.

Het symposium is bedoeld voor schoolbestuurders en beleidsmedewerkers en bestuurders van gemeenten die zich met onderwijshuisvesting bezig houden. Wij nodigen u en/of uw collega's hiervoor graag uit. Zie de uitnodiging voor het volledige programma.

U kunt zich gratis aanmelden via de antwoordkaart of via e-mailadres bouwadvies@oranjewoud.nl. Meer informatie bij Lydia Orth. Zie het origineel