Ingezonden persbericht

Persbericht #4

First Squad: The Moment of Truth
van Yoshiharu Ashino, Aljoscha Klimov en Misha Shprits
Openingsfilm Holland Animation Film Festival - 4 november

Red-end van Robin Noorda en Bethany de Forest
op openingsavond in wereldpremière

Persvoorstellingen + Persconferentie HAFF :
In aanwezigheid van Robin Noorda en Bethany de Forest (Red-end)
Vrijdag 16 oktober | 10.00 - 13.00u
The Movies, Haarlemmerdijk 161-163, Amsterdam

13e Holland Animation Film Festival
Van enerverende clips tot hilarische cartoons,
van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie.
Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België,
geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer
4 t/m 8 november 2009 in Utrecht
Filmtheater 't Hoogt, City / Movies, Theater Kikker
http://www.haff.nl

First Squad: The Moment of Truth (Japan, 2009), de spannende Japans-Russische coproductie van Yoshiharu Ashino, Aljoscha Klimov en Misha Shprits is woensdagavond 4 november in City Utrecht de openingsfilm van het Holland Animation Film Festival 2009. De film is een kruising tussen documentaire en fictie, gebaseerd op het Russische stripverhaal Pioneer Heroes uit de jaren tachtig. Speelduur: 73'.

Synopsis
In de winter van 1942 biedt het Rode Leger dapper weerstand tegen de nazi's. De Russische tiener Nadya heeft de gave om het moment van de waarheid te zien aankomen: het cruciale punt wanneer alle machten samenkomen. Voor de uiterst geheime Zesde Divisie van de Russische Militaire Inlichtingendienst komt die gave goed van pas in de strijd tegen een occulte orde binnen de SS.

First Squad draaide al op een aantal grote internationale filmfestivals, zoals Pusan International Film Festival in Zuid-Korea, en het Cannes Film Festival. Het HAFF is zeer vereerd met First Squad als openingsfilm.

First Squad is een van de 10 features die draait in Japan Imaginative Power, een speciaal programma Japanse films met hoogtepunten van anime, gepresenteerd door Mitsue Eguchi, artistiek leider van openArt in Japan.

Red-end and the Seemingly Symbiotic Society (Arthropod Tales - epic one) van Robin Noorda en Bethany de Forest gaat tijdens de openingsavond van het HAFF op 4 november in wereldpremière. Deze stop-motionfilm laat een zeer bijzondere indruk na.
Speelduur: 14:38'

Synopsis
Mieren verzamelen suikerklontjes in een ijskoude mergelgrot om er een paleis te bouwen. Dit blijkt een kwekerij van larven te zijn. De larfjes ontpoppen zich als bizarre, marcherende veelvraten. De mier Red-end is anders.
De pers kan de film al zien op de persvoorstelling van het HAFF op 16 oktober in The Movies, Amsterdam van 10.00-13.00u. De makers Robin Noorda en Bethany de Forest zullen bij de voorstelling aanwezig zijn.

Red-end viert tevens zijn wereldpremière in 4K, het digitale filmformaat van de toekomst, in het speciale programma What the 4K! tijdens het HAFF op v
rijdag 6 november.

De leader is te downloaden van: http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv
http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv.zip

---



Ingezonden persbericht