Groen!

Pieter De Gryse wordt nieuwe politiek directeur van Groen!

door Wouter Van Besien (Groen!) op 4 november 2009 in "Algemeen"

Vanaf 1 januari 2010 wordt Pieter De Gryse de nieuwe politiek directeur van Groen!. Hij zal leiding geven aan de studiedienst en mee de strategische lijnen van Groen! uitzetten. Pieter De Gryse is momenteel directeur bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Groen! is bijzonder opgetogen met deze transfer. Het gebeurt niet elke dag dat een belangrijk figuur uit het middenveld de stap zet naar de partijpolitiek. Groen! voorzitter Wouter Van Besien: "Partijen komen dezer dagen al wel eens slecht in beeld. Het was dan ook met bescheidenheid dat ik Pieter de vraag heb gesteld om een overstap te overwegen. Hij was onmiddellijk enthousiast. Na enkele goede en open gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen om voluit voor de samenwerking te gaan. Groen! zal groeien door sterke en geloofwaardige voorstellen te formuleren, voor de lange én de korte termijn, maar ook door een betere partijorganisatie. Voor beide doelstellingen is een sterke politiek directeur een must. En die hebben we nu dus gevonden."

Pieter De Gryse: "Ik ben al mijn hele leven een mensenrechtenactivist en dat weerspiegelt zich in al mijn engagementen. Ik hoefde helemaal niet weg bij Vluchtelingenwerk, maar ik voelde mij sterk aangesproken door het project dat voorzitter Wouter Van Besien en ondervoorzitter Björn Rzoska samen met Groen! willen uittekenen. Groen! is dé partij die opkomt voor de belangen van mensen die door het systeem op een zijspoor gezet worden. Het is dé partij die echt beseft dat het milieu kwetsbaar is en die daar de juiste consequenties wil aan koppelen. Ik vind het ook straf dat Groen! buiten de partij op zoek gaat naar mensen om hen te versterken, dat getuigt van een grote openheid. Zeker nu is het belangrijk dat Groen! groeit, en ik ben er 100% van overtuigd dat dat mogelijk is. Ik wil daar volop mee mijn schouders onder zetten."

Tot één januari 2010 werkt Pieter De Gryse nog voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het is dus pas vanaf dan dat hij u voluit namens en over Groen! zal kunnen te woord staan.


--------------------------------

Beknopt CV Pieter De Gryse

Professionele loopbaan

1996 - heden: Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw (voorheen: OCIV vzw) waarbij hij in 1999 diensthoofd werd van de studiedienst, in 2002 adjunct-directeur en vervolgens vanaf 2005 tot 1 januari 2010 directeur.

1994 - 1998: Freelance journalist
Opdrachten voor De Morgen, Humo, SuperSport / Canal+ Specialisaties: milieu, migratie.

1991-1992: Redactiesecretaris "Veto" - weekblad studentenbeweging KUL

Andere engagementen:

2003 - heden: Raad van bestuur Liga voor Mensenrechten vzw

2005 - heden: Raad van bestuur Belgisch Comité voor Hulp aan Vluchtelingen vzw

2005 - heden: Algemene vergadering Vlaams Minderhedencentrum vzw

2005 - 2008: Raad van bestuur 11.11.11 vzw

Contact: Wouter Van Besien -