Landelijke Studiedag Loopbaanontwikkeling vmbo-mbo 5 november 2009

26/05/2009 13:00

CINOP Advies B.V.

Op donderdag 5 november 2009 organiseert CINOP voor de vierde opeenvolgende keer een landelijke studiedag voor docenten en leidinggevenden in het vmbo en mbo. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van loopbaanontwikkeling.

Doel van deze dag is om docenten, begeleiders, personeelsfunctionarissen en leidinggevenden concrete handreikingen te bieden om gericht te werken aan het centraal stellen van de loopbaan van leerlingen en medewerkers in het onderwijs.

Thema en programma

Als centraal thema is gekozen voor actuele vragen en uitdagingen rondom integrale loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Wat betekent het om de loopbaan van de leerling centraal te stellen? Wat moet een school daarvoor in huis hebben? Hoe werkt loopbaanontwikkeling bij leerlingen? Wat betekent dit feitelijk voor de docent? Wat is de rol van het management? En welke loopbaanperspectieven hebben medewerkers?

Op de landelijke studiedag krijgen de deelnemers door middel van workshops, best practices, lezingen van gastsprekers en onderlinge discussie, inzicht en kennis over alles wat er bij dit proces komt kijken. Een succesvolle formule, zo bleek ook uit terugkoppeling van de 125 deelnemers aan de 2008-editie over 'aansluiting vmbo-mbo' in het Philips Stadion in Eindhoven.

Praktisch

De kosten voor deelname zijn 275 euro. De studiedag vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur. De locatie zal centraal in het land zijn en wordt in een later stadium bekend gemaakt. GeĂŻnteresseerden die een inhoudelijke bijdrage willen leveren, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar hwit@cinop.nl.


---





http://cinop.brengtlerentotleven.nl/smartsite.dws?id=1879