Kerst- en winterfair KerstCreaties dit jaar op twee locaties

25/06/2009 09:26

De Beursorganisatie BV

Het nieuwe feestseizoen start in 's Hertogenbosch én in Haarlemmermeer

Na de zomer is het straks zó weer Kerst. Nederlands eerste grote kerst- en winterfair start van 5 t/m 8 november op de vertrouwde locatie: de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Daarna verhuist het evenement naar Expo Haarlemmermeer. Op deze mooie groene locatie - Floriade 2002 werd hier gehouden - beleeft KerstCreaties van 12 t/m 15 november zijn primeur.

De perfecte mix van inspiratie, lifestyle en creativiteit

De combinatie van sfeer, creativiteit en Kerst trekt al jaren veel bezoekers naar de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Vorig jaar bezochten bijna 26.000 bezoekers de achtste editie van de beurs. Het succesvolle beursconcept blijft dan ook ongewijzigd. Ook op de nieuwe locatie, Expo Haarlemmermeer, is iedereen welkom om te shoppen, te proeven, inspiratie op te doen en creatief aan de slag te gaan.

Dé inspirerende start van het feestseizoen

Voordat al het sinterklaas- en kerstgeweld losbarst, is KerstCreaties 2009 dé inspirerende start van het feestseizoen. Vanwege het uitgebreide, zeer gevarieerde aanbod en het vroege tijdstip besluiten steeds meer mensen hun jaarlijkse sinterklaas- en kerstinkopen op KerstCreaties te doen. Gelijk hebben ze, want door de enorme keus en de uitstraling van de stands is een bezoek aan KerstCreaties één groot feest.

Droomwereld met nostalgisch tintje

Bezoekers worden ondergedompeld in de wondere wereld van winter en kerst. Nieuw dit jaar is het nostalgische winterplein met bijzondere ambachten en sfeervol verlichte kerstdorpjes. Het knusse 'Dickens-gehalte' dankt het plein aan www.kerstdorpen.nl en www.minidorp.nl. Voor KerstCreaties 2009 stellen de beste bouwers van deze online communities hun mooiste kerstdorpen tentoon. Een romantische knipoog naar het verleden die veel mensen zullen waarderen, want nostalgie is nog steeds helemaal ín.

Groen- en BloemCreaties

Groen moet je doen! Dat is het motto in en rond het Bloemschiktheater waar meesters in de bloemsierkunst groenworkshops, demonstraties en presentaties verzorgen. Iedereen die het interieur en de tafel extra sfeer wil geven, kan bij de meesters in de leer gaan. In Expo Haarlemmermeer pakt het Boerma Instituut Aalsmeer, de enige particuliere bloemschikschool van Nederland, uit met kersttafelarrangementen en vakkundige demonstraties.

Helicon opleidingen MBO Den Bosch zorgt in de Brabanthallen voor volop groene inspiratie van jonge talenten en feestelijk gedekte tafels. Bezoekers zullen verrast worden door de onbevangen creativiteit van studenten en afgestudeerden van de opleidingen Bloem & Vormgeving en Hand & Design.

Genieten van mooie dingen en zelf aan de slag

Genieten van mooie en lekkere dingen én de bijzondere sfeer ervaren zijn belangrijke uitgangspunten. Alle beursthema's sluiten hierbij aan. Zo zijn er HomeCreaties met woonaccessoires, brocante en interieuradvies. WinterCreaties met onder andere koren, honderden kerstbomen en lichtjes die zorgen voor de ultieme sfeerbeleving. ModeCreaties staat voor feestelijke mode, accessoires en make-up. Lekker (work)shoppen voor de feestdagen kan met Work?. Bezoekers gaan op zoek naar de leukste kant-en-klare cadeaus of creëren zelf een bijzonder cadeau tijdens een van de vele workshops. Culinaire ideeën en proeverijen in en rondom het kooktheater staan centraal bij de CulinaireCreaties. KidsCreaties zorgt voor kindervermaak met leuke workshops en kinderactiviteiten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kerstcreaties.nl