Persberichten


Aandacht voor veiligheid van kind op vakbeurs KindVak 2009

Publicatiedatum: 14-08-2009

Persbericht
Utrecht, 18 augustus 2009

Voor iedereen die beroepsmatig werkt in de kinderopvangbranche organiseert VNU Exhibitions van 5 tot en met 7 november in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch KindVak 2009. Deze voor professionals onmisbare jaarlijkse vakmanifestatie biedt een actueel overzicht van de laatste trends, nieuwe ideeën, producten en diensten voor de opvang van 0 tot 12-jarigen. Gezien de explosief stijgende vraag naar buitenschoolse opvang en de sterke focus op dit thema vanuit de politiek is KindVak ook voor bezoekers uit het basisonderwijs in toenemende mate interessant.

De timing dit najaar van KindVak, de grootste Nederlandse beurs in dit groeiende marktsegment, is ideaal. De aankoopbeslissingen worden vaak bewaard tot de beurs, waar gespecialiseerde aanbieders in een tijdsbestek van drie dagen intensief contact maken met de bezoekende directies, het management en de medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Maar ook met onderwijsinstellingen en tal van andere professionals die actief zijn met kinderen en jeugd. Met nog ruim twee maanden te gaan is bijna 90% van de expositieruimte reeds gereserveerd.

Veiligheid
Kind & Veiligheid is een van de centrale thema's van KindVak 2009. In navolging van andere beursconcepten van VNU Exhibitions wordt een aparte sector met een eigen uitstraling op de beursvloer ingericht waar deze thematiek vanuit diverse invalshoeken wordt toegelicht. Aandacht uiteraard voor veilige toegangsprocedures, bijvoorbeeld met camera's en vingerafdruksloten, maar ook voor omgaan met besmettelijke ziektes, luchtbehandeling, kinder EHBO, ARBO voorschriften en facilitaire aangelegenheden, zoals interne klimaatbeheersing.

Kennisoverdracht
Op het interactieve KindVakplein, sinds twee jaar een succesvol onderdeel van de beurs, is veel aandacht voor kennisoverdracht. Vaste elementen zijn het Seminartheater, het Noviteitenplein en het Adviesplein. Exposanten kunnen hier invulling geven aan een eigen seminar. Daarnaast heeft de beursorganisatie een uitgebreid workshopprogramma in voorbereiding over alle aspecten die primair van belang zijn voor management en pedagogische medewerkers voor de baby-, peuter- en BSO-leeftijden.

Directie
De 2008-editie van KindVak bracht een kleine tienduizend bezoekers naar de Brabanthallen. Per functietype verdeeld is opvallend dat bijna een derde van de bezoekers een directie- of managementfunctie vervulde. Als andere functies werden opgegeven beleids- of stafmedewerker, bestuurslid, docent mbo/hbo (SPW), docent primair onderwijs, groepsleid(st)er, kindertherapeut, onderwijsadviseur, ambtenaar of student. Het overgrote deel was tevreden over de beurs en beoordeelde de deelnemende bedrijven en instellingen met een 7,2 als gemiddeld 'rapportcijfer'.

Informatie
Informatie over deelname aan KindVak 2009 is verkrijgbaar bij Bart Gelderblom, 030-2952802. Zie ook www.kindvak.nl. Deze site bevat praktische beursgegevens, branchegerelateerde informatie en nieuws.


Noot voor de redactie (