Aankondiging Landelijke Studiedag Loopbaanontwikkeling in het vmbo-mbo

14/09/2009 16:17

CINOP Advies B.V.

Op donderdag 5 november 2009 organiseert CINOP voor de vierde keer een landelijke studiedag voor docenten en leidinggevenden in het vmbo en mbo.

Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van loopbaanontwikkeling. De studie-dag vindt plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

De dag is bedoeld voor docenten, begeleiders, personeelsfunctionarissen en leidinggevenden. U krijgt antwoord op de vragen: Wat betekent het om de loopbaan van de leerling centraal te stellen? Wat moet een school daarvoor in huis hebben? Wat betekent dit feitelijk voor de docent? Wat is de rol van het management? En welke loopbaanperspectieven hebben medewerkers?

Succesformule

Tijdens de landelijke studiedag krijgt u door middel van workshops, best practices, lezingen van gastsprekers en onderlinge discussie, inzicht en kennis over alles wat er bij dit proces komt kijken. Een succesvolle formule, zo bleek ook uit terugkoppeling van de 125 deelnemers aan de 2008-editie over 'aansluiting vmbo-mbo' in het Philips Stadion in Eindhoven.

Programma

Peter van den Boer (o.a. Lector Keuzeprocessen bij ROC West-Brabant) trapt de dag af met een inleiding over keuzeprocessen van jongeren in het vmbo. Vervolgens kunt u kiezen uit diverse workshops. Zo geeft Marinka Kuijpers (lector 'pedagogiek van de beroepsvorming' aan de Haagse Hogeschool) een workshop over de eigen loopbaanontwikkeling in relatie tot de begeleiding van leerlingen. Tot slot zal cabaretier Viggo Waas op geheel eigen wijze ingaan op het thema loopbaanontwikkeling.

Problematiek

Loopbaanontwikkeling van zowel leerlingen als medewerkers in het onderwijs staan hoog op de agenda van schoolleiders en de overheid. De problematiek van (voortijdig) schooluitval, studievertraging en gebrekkige motivatie is voor een belangrijk deel te wijten aan onvoldoende ontwikkelde loopbaancompetenties. De loopbaanproblematiek van medewerkers in het onderwijs is een andere. De sector heeft te maken met vergrijzing, toenemende functiedifferentiatie, teamvorming en zij-instromers. Scholen moeten daarom alle zeilen bijzetten om ook in de toekomst goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel te krijgen en te houden.

Praktisch

De studiedag vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.cinop.nl.





http://www.schoolpost.nl/cinop/