Gemeente IJsselstein


IJsselstein in dialoog op 5 november

Datum: woensdag 16 september 2009
Op 5 november vindt de Dag van de Dialoog voor de eerste keer plaats in IJsselstein, in het kader van de landelijke Week van de Dialoog. Op deze dag worden op een aantal uiteenlopende plekken dialoogtafels georganiseerd door bedrijven, organisaties, instellingen en individuen. Zij gaan met elkaar om de tafel zitten, om in gesprek te gaan. Zo kunnen nieuwe ideeën en concrete initiatieven ontstaan die bijdragen aan de leefbaarheid in de stad. Het thema in IJsselstein is `Erbij Horen'. Als inwoner van IJsselstein kunt u meedoen, of zelf een dialoogtafel organiseren.

Tijdens de Dag van de Dialoog ontmoeten mensen met zeer verschillende achtergronden elkaar. Aan een dialoogtafel nemen zes tot acht IJsselsteiners deel. In de stad zetten we tafels neer, waar kleine groepen met elkaar in gesprek gaan over lokale thema's. Doordat het kleine groepjes zijn, worden gelijkwaardige gesprekken gevoerd, inspiratie en nieuwe inzichten opgedaan, waardoor nieuwe ideeën en concrete initiatieven kunnen ontstaan die bijdragen aan de leefbaarheid in de stad.
Aanleiding
De Dag van de Dialoog werd voor het eerst in 2002 georganiseerd in Rotterdam. Deze eerste dag was het resultaat van maatschappelijk ongenoegen over de vervreemding tussen verschillende bevolkingsgroepen. Sinds deze eerste Dag van de Dialoog in Rotterdam, is het concept een groot succes. Steeds meer gemeenten gaan deelnemen. Anno 2009 zijn 55 gemeenten van plan een `Dag van de Dialoog' te gaan organiseren.
Kansrijk Samenleven
De Dag van de Dialoog wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente IJsselstein en de provincie Utrecht. Het is onderdeel van het programma Kansrijk Samenleven. Dit programma is gericht op het bevorderen van de sociale cohesie in IJsselstein, door het bevorderen van ontmoetingen tussen allochtone en autochtone inwoners. Meer informatie: ga naar www.ijsselsteinindiagloog.nl en meld u aan!