Gemeente Castricum

In 2010 per saldo gelijkblijvende woonlasten voor inwoners van de gemeente Castricum

Raad behandelt begroting 2010 op donderdag 5 november

Het college van burgemeester en wethouders legt op 5 november een sluitende begroting aan de gemeenteraad van Castricum voor. Ondanks de economische crisis stijgen de lasten voor de inwoners niet in 2010. Het college trekt onder andere extra geld uit voor de kwaliteitsimpulsen voor groen, de economie van Castricum en het buitengebied.

Â

Uit het onderzoek âWaar staat je Gemeente 2009?â blijkt dat de inwoners van Castricum de dienstverlening van de gemeentelijke organisatie waarderen. Op veel onderdelen doet de organisatie het in de ogen van de inwoners naar behoren en beter dan in 2007. Op het onderdeel âde burger als belastingbetalerâ scoort de gemeente Castricum zelfs ruim boven het gemiddelde van deelnemende gemeenten (6,9 tegen 6,2). Met andere woorden, de inwoners zijn tevreden met wat zij krijgen voor hun (belastings)geld. Het college vindt dit een belangrijk gegeven. B&W zijn dan ook tevreden dat ze dit jaar opnieuw een sluitende begroting presenteren en dat de lastendruk gelijk blijft, zeker gezien de landelijke financiële en economische situatie.

Â

De begrotingen voor de jaren 2011 â 2013 (meerjarenperspectief) bieden echter een minder positief beeld. De verlaging van de bijdragen vanuit het Rijk heeft ook voor de gemeente Castricum vanaf 2011 grote financiële gevolgen. Dit betekent dat de gemeente in de nabije toekomst inspanningen moet leveren en (beleids)keuzes moeten maken om het meerjarenperspectief sluitend te maken en te houden. In het voorjaar van 2010 komen deze zaken ook aan de orde bij de behandeling van de Voorjaarsnota.