Provincie Overijssel

Symposium 'Een frisse school, dat doen we samen!'

Frisse lucht op school
In het stookseizoen van 2008/2009 is het project `Frisse scholen in Overijssel' uitgevoerd. Het project werd gesubsidieerd door Provincie Overijssel en is uitgevoerd door het Team Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland en GGD Regio Twente.
Directie en leerkrachten van 160 basisscholen in Overijssel hebben advies gekregen hoe zij het binnenmilieu van hun school kunnen verbeteren. Meer informatie over het project vindt u hier.

Symposium
Als afsluiting van het project vindt op donderdag 5 november 2009 het symposium ´Een frisse school, dat doen we samen!´ plaats. Locatie: Provinciehuis te Zwolle, aanvang 9:15 uur tot 13:00 uur met aansluitend een lunch.

Samenwerking
Tijdens het symposium staat samenwerking centraal. Hoe zijn scholen, schoolbesturen en gemeenten samen aan de slag gegaan met de adviezen van de GGD? Het symposium is bedoeld voor schoolbesturen, schooldirecties, gemeenten én hun bouwkundig adviseurs en architecten. Deelnemers krijgen ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Ook worden praktische en beleidsmatige adviezen gegeven. Klik hier voor het programma.
Daarnaast zal ingegaan worden op het belang van een gezond binnenmilieu, belang van goede samenwerking, subsidieregelingen en toekomstige ontwikkelingen. Ook zullen de resultaten van het project ´Frisse scholen in Overijssel´ worden gepresenteerd.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor het symposium via
www.ggdijsselland.nl/symposium en uw keuze voor de workshops doorgeven via het digitale aanmeldformulier. Deelname aan het symposium is gratis.