Gemeente Almelo

Wat krijgen de drie architecten mee van Almeloërs voor Stadhuisontwerp?

19 oktober 2009 - Met de bouw van het nieuwe Stadhuis in Almelo start ook de binnenstadsvernieuwing in het hart van de stad. De gerenommeerde architecten Jo Coenen, Roberto Meyer en Dirk Jan Postel beginnen in november met hun schetsontwerp. Maar voor zij aan de slag gaan, hebben Almeloërs de gelegenheid de drie volop ideeën en suggesties mee te geven. Dat gebeurt tijdens een inspiratiesessie op donderdagavond 5 november van 19.00 tot 22.00 uur in het ROC van Twente in Almelo.

Aan de toekomstige Grote Markt zal het nieuwe Stadhuis, tussen havenkom en Wierdensestraat, echt het huis van de stad worden. In een creatieve sessie worden inwoners, ondernemers, jongeren, belanghebbenden, raadsleden en medewerkers van de Gemeente gevraagd wat dat voor hen betekent. Hoe moet het nieuwe gebouw gaan functioneren, welk gevoel moet het oproepen en met welke sfeer en uitstraling?

Aanmelden
Inwoners die hun inbreng willen leveren, zijn van harte uitgenodigd. Opgeven kan tot woensdag 28 oktober 2009 via de website www.almelo.nl/nieuwstadhuis of door een mail te sturen aan k.zuidgeest@almelo.nl.

Programma
Het programma is samengesteld in samenwerking met het Architectuurcentrum Twente en Fresh Forward, adviesbureau voor innovatieve marketing en strategische innovatie. De bijeenkomst start met een presentatie door Matt van der Poel, Chief Experience Officer (CXO) van Fresh Forward. Aansluitend gaan groepen in creatieve deelsessies hun ideeën formuleren om die tot slot te presenteren aan de drie architectenbureaus.

maquette locatie nieuw Stadhuis
Het nieuwe Stadhuis (oranje bouwblok) op de hoek van de Wierdensestraat en het Centrumplein.

Schetsontwerpen
In januari 2010 presenteren de architecten hun schetsontwerpen voor het nieuwe Stadhuis. Deelnemers aan de inspiratiesessie kunnen dan zien hoe hun inbreng is vertaald in de ontwerpen. Dat is dan ook één van de aspecten waarop de jury de drie ontwerpen uiteindelijk zal beoordelen.