KerstCreaties vol kersttrends brengt Nederland in vroege kerstsfeer

22/10/2009 13:15

De Beursorganisatie BV

Het feestseizoen wordt dit jaar geopend tijdens KerstCreaties. Deze kerst- en winterfair vindt van 5 t/m 8 november voor de 9de keer plaats in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Vanwege het succes wordt dit jaar een tweede locatie ingezet in Noord-Holland. Expo Haarlemmermeer staat van 12 t/m 15 november in het teken van kerst, creativiteit en inspiratie. Op beide locaties kunnen bezoekers in de feeststemming komen en dé kersttrends van dit jaar ontdekken: van sprookjesachtige gedekte tafel tot 'X-mas recyclede crisisboom'.

Nederland heeft zin in start feestseizoen

Consumenten willen tegenwoordig het hele najaar gezelligheid in huis, daarom wordt de kerstsfeer steeds verder naar voren getrokken. KerstCreaties 2009 is daarom, voordat het grote sinterklaas- en kerstgeweld losbarst, dé inspirerende start van het feestseizoen. Vanwege het uitgebreide, zeer gevarieerde aanbod en het vroege tijdstip besluiten steeds meer mensen hun jaarlijkse sinterklaas- en kerstinkopen op KerstCreaties te doen. Bovendien kopen zij sfeerartikelen die langer meegaan dan alleen met Kerst zelf. Dat consumenten alweer klaar zijn voor de winterse gezelligheid, bewijst het aantal toegangskaarten dat nu al is verkocht in de voorverkoop.

Naast shoppen, kunnen bezoekers tijdens KerstCreaties inspiratie opdoen en creatieve workshops volgen. Prachtige aankleding, live kerstmuziek, culinaire proeverijen, fraaie feestmode en verrassende bloemschikdemonstraties zorgen voor de echte bijzondere sfeer van de feestdagen. Ook advies om je interieur 'winterklaar' te maken en de benodigde woonaccessoires ontbreken niet.

Kerst 2009 wordt een nostalgisch sprookje

KerstCreaties speelt in op de 'nostalgische en sprookjesachtige kersttrend' van dit jaar, met een knus winterplein met sfeervol verlichte kerstdorpjes. De beste bouwers van de online communities www.kerstdorpen.nl en www.minidorp.nl stellen hun mooiste kerstdorpen tentoon. Een romantische knipoog naar het verleden die veel mensen zullen waarderen, want nostalgie is nog steeds helemaal ín.

KerstCreaties recessieproof met de crisisboom

Investeren in nieuwe kerstdecoratie hoeft dit jaar niet veel te kosten. Met afvalmaterialen als plastic flessen, doppen en karton maak je van een kale kerstboom een creatieve 'eco-boom' vol originele creaties. Studenten In- & Outdoorstyling van het Clusius College in Hoorn, laten de mogelijkheden zien in Expo Haarlemmermeer.

Groene kersttrends in het Bloemschiktheater

Meesters in de bloemsierkunst én jonge 'groen-talenten' tonen de laatste trends voor een groene Kerst én feestelijk gedekte tafels in het Bloemschiktheater in de Brabanthallen. In Expo Haarlemmermeer pakt het Boerma Instituut, de bekende bloemschikschool uit Aalsmeer, uit met sprookjesachtige kersttafelarrangementen en vakkundige demonstraties. 'My Fairytale Christmas' staat hierbij centraal.

Receptideeën in het kooktheater

Bezoekers kunnen hun kerstdiner voorproeven en bijpassende wijnen keuren in het kooktheater in Expo Haarlemmermeer. Feestelijk koken met streekproducten leren bezoekers op het kookpodium in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

Kinderplezier

Niet alleen volwassenen kunnen de handen uit de mouwen steken ook aan kinderen is gedacht. Voor hen is er van alles te beleven, zoals knutsel- en frutselworkshops, naar kerstverhalen luisteren bij de kerstman of schaapjes voeren bij de levende kerststal.





http://www.kerstcreaties.nl