Gemeente Dongeradeel


Vijftigplus automobilisten: Kom naar de rijvaardigheidstest!

Elk twee jaar worden voor automobilisten van vijftig jaar en ouder rijvaardigheidsritten georganiseerd door de Stichting Welzijn Dongeradeel, Stichting Verkeersveiligheid,de gemeente, en vrijwilligers van 3VO. Dit jaar is dit op 5 november in Dokkum.

U rijdt in uw eigen auto en krijgt tijdens de rit van de meerijdende ritadviseur deskundig advies over uw rijstijl. De ritadviseurs zijn gediplomeerde rij-instructeurs, die speciaal bevoegd zijn om deze rijvaardigheidsritten met senioren af te nemen. Voor men gaat rijden wordt aan de hand van een formulier uitgelegd hoe de rijstijl wordt beoordeeld. Na afloop van de rit wordt met u het resultaat besproken, waarna het ingevulde formulier wordt overhandigd.

Voor veel vijftigplussers is het lang geleden, dat zij hun rijbewijs haalden. Ook de wetgeving is in de loop der jaren gewijzigd. Daarom verzorgt SBV een diapresentatie om de kennis van verkeersregels en
-tekens te vergroten. Na afloop ontvangt u een boekwerk over verkeersregels en -borden. Tot slot krijgt iedereen individueel nog een gehoor-, ogen- en reactietest.

Extra is dit jaar de voorlichting van de Chauffeursvereniging Friesland over de gevaren van de dode hoek bij vrachtauto's.

De drie programmaonderdelen nemen een halve dag in beslag. De sfeer is zeer ontspannen. Deelname heeft geen enkel gevolg voor het rijbewijs. De ervaringen van de meeste deelnemers zijn zeer positief. Het is zelfs geen uitzondering dat een deelnemer na verloop van tijd nog een keer komt.
Meer informatie

De rijvaardigheidsdag wordt gehouden op 5 november 2009, van 13.00 - 16.30 uur. Het programma start in het gebouw " Het Bolwerk" Oranjewal 28 te Dokkum. Dankzij subsidies is de eigen bijdrage beperkt tot EUR 15,- inclusief koffie en thee.

Opgeven
U kunt zich opgeven per telefoon: (0519) 292 223 (ook voor nadere informatie)
Per e-mail: f.bekius@het-bolwerk.eu of r.hes@het-bolwerk.eu