ProRail

Persbericht

26-10-2009

Grote betonstort boven Onderdoor

Op donderdag 5 november vindt wederom een grote betonstort plaats ten behoeve van het nieuwe spoorviaduct in het centrum van Houten. Het deel dat nu gestort wordt ligt boven het voetgangers- en fietsersdeel van het Onderdoor. Tijdens deze stort is zoân 420 kuub beton nodig welke met 40 tot 45 betonmixers wordt aangevoerd. Het transport hiervan verloopt via de Spoorhaag zodat het voetgangers- en fietsverkeer over het Onderdoor hier geen hinder van ondervindt.

De betonstort van het dek boven het Onderdoor is de derde grote stort dit jaar. Tot eind februari 2010 zullen nog drie grote storten plaatsvinden om het viaduct vervolgens over te dragen aan de bovenbouwaannemer. De bovenbouwaannemer legt onder andere de sporen aan, bouwt de bovenleidingsportalen en stort het ballast (steengruis) op het spoor.

Overlast
De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden indien nodig verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen en bij aanvang en uitloop van de basisschool zal het bouwverkeer extra oplettend zijn.

Randstadspoor
De werkzaamheden aan het spoor in Houten gebeuren in het kader van het project Randstadspoor. Randstadspoor draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Utrecht. Het project bestaat uit het bouwen van een aantal nieuwe stations voor de ontsluiting van Vinex-locaties, de uitbreiding van de sporen tussen Vleuten en Houten Zuid en het vernieuwen van de stations Houten, Vleuten en Lunetten. Eind 2010 moeten in Houten de werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie
Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor . Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekscontacten@prorail.nl of bel tijdens kantooruren met 0900 â 776 72 45 (20 cent per minuut), buiten kantooruren kunt u terecht bij het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.grotebetonstortbovenonderdoor& category=Regionaal]