Gemeente Bussum

Bussum in Dialoog 5 november 2009

,,Wat raakt je, wat maakt jou betrokken?â Over dit thema ga je in gesprek als je op 5 november deelneemt aan Bussum in Dialoog, de eerste dialoogdag in Bussum. Onder leiding van een getrainde dialoogbegeleider wissel je persoonlijke ervaringen, dromen en wensen uit met vijf tot acht mede-Bussumers. Dat onder het genot van een gratis lunch. Deelnemers kunnen zich nog deze week aanmelden.

Â

Geen debat

Van 2 tot en met 8 november wordt de tweede Nationale Week van de Dialoog georganiseerd. In die week vinden verspreid door Nederland zoân 45 dialooggesprekken plaats. Bussum doet nu mee met een pilot. Een dialooggesprek is geen discussie of debat. Je wordt uitgenodigd om uit eigen ervaring te vertellen zonder te willen overtuigen. Tegelijkertijd wordt je gevraagd open te staan voor ervaringen, gedachten en gevoelens van anderen. In het gemeentehuis, het Filmhuis Bussum en de nieuwe Brede School in de wijk Westereng staan in totaal zes dialoogtafels opgesteld waaraan plaats is voor vijf tot acht deelnemers per tafel. Van 12.00 tot 14.00 uur (inloop 11.30 uur) vinden de gesprekken plaats. Kijk op www.bussumlive.nl voor meer informatie over de achtergrond van deze dag, over hoe je je aanmeldt en welke personen en organisaties dit initiatief mogelijk maken.

Â

Eerste aanzet

De organisatoren willen met dit initiatief de eerste aanzet geven voor een dag die jaarlijks gaat plaatsvinden. Met elk jaar nog meer tafels, deelnemers, tafelorganisatoren en partners. Zodat de dialoog brengt wat het beoogt: een betrokken en duurzame samenleving.

Â