Gemeente Bodegraven

Bodegraven

Commissaris van de Koningin bezoekt Bodegraven

De heer Franssen, Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, brengt donderdag 5 november a.s. een werkbezoek aan de gemeente Bodegraven.

Een keer in de zes jaar brengt de Commissaris van de Koningin een bezoek aan alle gemeenten in de regio. Aan de hand van gesprekken stelt de Commissaris van de Koningin zich op de hoogte van het reilen en zeilen van de gemeenten. Tijdens het bezoek aan Bodegraven voert de heer Franssen drie gesprekken van ongeveer een uur met het college van b&w, de gemeenteraad en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk veld van Bodegraven.
De Commissaris van de Koningin gaat met het gemeentebestuur in gesprek over de relatie met buurgemeenten, de deelname aan samenwerkingsverbanden en de opgaven vanuit de provincie. Met de gemeenteraad en een aantal vertegenwoordigers uit de gemeente wordt gesproken over de toekomst van de gemeente en ook over de door de provincie opgestelde plannen voor ontwikkeling van het gebied rondom Bodegraven. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn de aanpak van regionale vraagstukken en de samenwerking in de regio.

De heer Franssen spreekt met de volgende vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld: de heer B. Oldemans (rector Antoniuscollege Bodegraven), de heer P.W. Westerhof (voorzitter Evertshuis), de heer J.L.M. de Groot (voorzitter raad voor Handel en Industrie), de heer G. van Doorn (directeur Bunnik/van Doorngroep te Nieuwerbrug) en de heer M. Stolwijk (voorzitter agrarische vereniging De Parmey).