Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Bewoners Amsterdam Noord met minister in debat

30-10-2009

Bewoners, lokale bestuurders en professionals over de wijkaanpak en leefbaarheid in Amsterdam-Noord gaan maandag 5 november 2009 in debat met minister Van der Laan. Dit open debat is de afsluiting van het wijkbezoek van de minister aan Amsterdam Noord. Het wijkbezoek staat helemaal in het teken van de bewoners zelf.

Eerder in de middag bezoekt de minister de Kingmaschool. Hier praat hij met mensen over de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. De Kingma is een school in Amsterdam-Noord voor voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Om een goede doorstroming te bevorderen van de jongeren, bestaat het project Trainee+. Met dit project wordt het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt overbrugd.

Achter de voordeur

Bewoners uit De Banne leiden Van der Laan rond in hun buurt en vertellen over de problemen die zich bij de mensen in de wijk achter de voordeur afspelen. Ook de huismeesters en buurtmeesters die in de wijk actief zijn lopen mee en vertellen wat zij tijdens hun werk voor problemen tegen komen.