Gemeente Zoetermeer

Bewoners praten mee over toekomst Buytenwegh

Wat zijn de wensen voor de toekomst van Buytenwegh? Voor de komende tijd en over tien jaar? Hierover organiseren de gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties Vestia, Vidomes en De Goede Woning op 5 november 2009 een inloopmarkt voor bewoners en organisaties. De inloopmarkt is tussen 19.00 en 22.00 uur in basisschool de Watersnip aan de César Franckrode 70.

De gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties Vestia, Vidomes en De Goede Woning stellen een wijkontwikkelingsplan (WOP) op voor de toekomst van de wijk. Dit WOP geeft aan wat er moet gebeuren opdat Buytenwegh, (ook) in de toekomst, een fijne wijk blijft om te wonen en te verblijven. Hiertoe zijn de gemeente en corporaties in de periode juli tot en met half oktober in gesprek gegaan met vele bewoners en organisaties. Bij willekeurige adressen verspreid door de wijk zijn bewoners aan de deur geïnterviewd over hun wijk, in het winkelcentrum zijn mensen aangesproken en ook organisaties actief in Buytenwegh zijn bevraagd (basisscholen, Piëzo, wijkteam, bewonerscommissies en winkeliersvereniging, etcetera). Hoe zien zij de toekomst van de wijk? Waar liggen kansen?

Al deze informatie bij elkaar geeft richting aan de gewenste ontwikkeling van Buytenwegh. Op 5 november worden de belangrijkste thema's getoond aan de wijkbewoners. Tijdens deze inloopmarkt kunnen geïnteresseerde bewoners en organisaties binnenlopen tussen 19.00 - 22.00 uur. Verschillende `marktkramen' zijn themagewijs ingericht en medewerkers van de gemeente en woningcorporaties gaan graag in gesprek met bewoners. Er zijn stellingen waarop gereageerd kan worden. De thema's zijn: groen in de wijk maakt Buytenwegh bijzonder, goede buiten(speel)ruimte voor de jeugd, fietspaden en straten, (on)veiligheid in de wijk, "Normen en Waarden": doen en laten, meedoen in de wijk en nieuwe ontwikkelingen onder andere over wonen.

Hoe verder?
Na 5 november maken de initiatiefnemers een toekomstvisie, die begin 2010 concreet worden gemaakt (wie doet wat en wie betaalt dat?). Vervolgens krijgen bewoners en organisaties de kans om op het wijkontwikkelingsplan te reageren in het voorjaar 2010. De gemeenteraad geeft ten slotte goedkeuring aan het wijkontwikkelingsplan eind van het voorjaar 2010.