Gemeente Zoetermeer

Samenwerking gemeente en bedrijfsleven wordt voortgezet

Meer banen, minder werkloosheid, minder regels en vooral: een veel beter ondernemersklimaat. Dit alles heeft de Sociaal Economische Agenda (SEA) Zoetermeer de afgelopen drie jaar opgeleverd. Tijdens de conferentie `effectief arbeidsmarktbeleid is efficiënt samenwerken' bespreken Tof Thissen, Maarten van Rossum, Willem Vermeend en Arnold Heertje wat effectief arbeidsmarktbeleid inhoudt en waarom het zo succesvol is in Zoetermeer. Wethouder Edo Haan ontvangt hen en andere genodigden op 5 november aanstaande.

Wethouder Haan licht een tipje van de sluier op: "Vertrouwen is een succesfactor van de SEA. Dit onderlinge vertrouwen groeit. In deze publiek- private samenwerking hebben we elkaar steeds beter leren kennen en we hebben intensief informatie uitgewisseld. Dit leidde tot elf concrete projecten. Al die projecten hebben we gerealiseerd. Dat is bijzonder!" De SEA partners willen onder de regie van de gemeente de publiek en private samenwerking voortzetten. Gezamenlijk wordt de nieuwe agenda opgezet en bepaald. De opbrengsten van de conferentie op 5 november worden hiervoor gebruikt.

De Sociaal Economische Agenda Zoetermeer wilde bij de start een bijdrage leveren aan de duurzame sociaal-economische ontwikkeling van Zoetermeer. In grote lijnen: groei van van het aantal bedrijven, groei van het aantal arbeidsplaatsen, verbeteren van de bedrijfsomgeving, verbeteren van de relatie overheid en bedrijfsleven en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit heeft zich vertaald in de volgende projecten: arbeidsmarktparticipatie vergroten, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, arbeidsplaatsen in theater en entertainment, verbetering winkelcentra, revitalisering noordelijke bedrijventerreinen, inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente, veiligheid winkelcentra, bevordering horecavoorzieningen, tevredenheid ondernemers, bevorderen diversiteitsbeleid en verlaging administratieve lastendruk.

De partners in de Sociaal Economische Agenda Zoetermeer zijn: de gemeente Zoetermeer, UWV Werkbedrijf, Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Detailhandelvereniging Zoetermeer (DVZ), Stadshart, Kamer van Koophandel Den Haag kantoor Zoetermeer, MKB Randstad-West, Vrouwen netwerk en het Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijfsleven Zoetermeer.