Gemeente Rotterdam

Gemeenteraadsvergadering op 5 november 2009

De raadsvergadering op donderdag 5 november begint niet zoals gewoonlijk om 14.00 uur, maar om 20.00 uur. In de ochtend en middag is er namelijk een extra commissieronde.

Actualiteiten in de gemeenteraadsvergadering
Tot voor kort werden actualiteiten alleen behandeld in de Actualiteitenraad. Vanaf 15 oktober is het ook mogelijk actualiteiten te bespreken in de gemeenteraadsvergadering. Regelingen van werkzaamheden en actualiteiten komen aan de orde direct na het vaststellen van de agenda.

Raadsagenda 5 november
De VVD heeft een interpellatiedebat aangevraagd. De aanleiding is een brief van de burgemeester over het betalen van een premie aan de bezoekers van de zogenaamde Marokkaanse tafels. De raad besluit tijdens de vergadering of de interpellatie wordt gehouden. Verder wordt gesproken over het herziene voorstel tot vaststelling van de Bedrijven Investeringszones Rotterdam. Ook wordt vergaderd over de aanpassing van de financiële regelgeving voor decentrale besturen, het voorstel tot wijziging van de Verordening rechten markten en straathandel 2009 en het advies aan de Minister van OC&W om Tuindorp Vreewijk aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Aan de orde komen daarnaast het voorstel tot wijziging van de budgetverdeling Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing en het rapport van de Rekenkamer Rotterdam 'De bal is rond'. Een rapport over de effecten van verenigingsondersteuning op sportparticipatie. In de vergadering besluit de raad ook over het bestemmingsplan Cool, het nemen van een voorbereidingsbesluit voor gronden aan de Beerweg en in het gebied rondom de Kleinpolderkade en over het advies van de Algemene Bezwaarschriftencommissie naar aanleiding van bezwaren tegen het vestigen van voorkeursrecht in de polders Nieuwland en Krimsloot. Tot slot komt het voorstel tot het aangaan van de gemeenschappelijke regeling Archeologie met de gemeenten Bernisse, Hellevoetsluis, Schiedam en Westvoorne aan de orde. Net als het voorstel tot vaststelling van de Archeologieverordening Rotterdam.