Gemeente Stadskanaal

Op donderdagavond 5 november 2009 presenteert projectgroep EHS Westerwolde het definitief ontwerp van het
natuurontwikkelingsproject `Ellersinghuizerveld'. Bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom in het Theehuys in Smeerling. De avond start om 19.30 uur.

Hoe ziet de avond eruit?

Wethouder J. Bessembinders start de avond met een inleidend verhaal over het gebied. Natuurmonumenten, beheerder van dit gebied, geeft informatie over de inrichting van het gebied, de wateromstandigheden en de gevolgen voor de woonomgeving van de bewoners. Middels een viewerpresentatie krijgt u ook visueel een goed beeld van de toekomstige situatie.

Het project

Het project is onderdeel van een landelijk netwerk van natuurgebieden dat wordt gerealiseerd door natuurbehoud en -ontwikkeling. Het doel is het landschap een nieuwe impuls te geven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, recreatieve mogelijkheden en waterkwaliteit en
-berging.

Het gebied

Ellersinghuizerveld/Barkeveen is in 2005 voor een groot deel al ingericht (fase 1). De projectgroep EHS Westerwolde heeft het ontwerp voor het gebied Ellersinghuizerveld ten noorden van de Harpelerweg (fase 2) nu afgerond.

Meer weten?

Bezoek voor meer informatie over de voorlichtingsavond of over het project EHS Westerwolde de website, I www.ruitenaa.nl.
* 2 november 2009