UMC Utrecht


Vijf jongeren winnen baan voor één dag

Hyves-campagne UMC Utrecht succesvol

Vijf jongeren mogen donderdag 5 november een dag lang de baan van hun dromen in het echt uitproberen in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Zij zijn winnaars van de Hyves-campagne `doktertje spelen', waarmee het UMC Utrecht jongeren wil interesseren voor een loopbaan in het ziekenhuis.

3.000 kandidaten, vijf winnaars

De Hyves-campagne om leer-werktrajecten in het ziekenhuis onder de aandacht van jongeren te brengen, is geslaagd. De campagne daagde jongeren uit doktertje te spelen met hun Hyves-vrienden als proefkonijn, om vervolgens kans te maken op een baan-voor-1-dag. De campagne heeft al ruim 100.000 uitgenodigde Hyves-proefkonijnen opgeleverd. Uiteindelijk waren bijna 3.000 jongeren uit heel Nederland geïnteresseerd in de baan voor 1 dag. Vijf winnaars gaan op 5 november écht een dag aan het werk in het UMC Utrecht, in de baan van hun keuze.

Ziekenhuisbanen

"We zijn als eerste ziekenhuis in Nederland een wervingsactie op de vriendensite Hyves begonnen," vertelt hoofd Werving Nicole Lisman. "Omdat we graag de interesse van jongeren wekken voor meer functies dan alleen die van arts of verpleegkundige. Functies zoals operatieassistent en anesthesiemedewerker zijn vaak niet zo in the picture. De vijf winnaars gaan nu dan ook daadwerkelijk die baan een dag uitproberen. Uiteraard onder volledige begeleiding. 's Ochtends vroeg worden ze officieel aangenomen en aan het einde van de dag krijgen ze - eervol - ontslag."

Open Dag 12 december

Voor iedereen die naast de baan-voor-1-dag greep, is er gelukkig een herkansing. Op zaterdag 12 december organiseert het UMC Utrecht een grootschalige Open Dag, speciaal gericht op jongeren. Bijzonder aan deze jaarlijkse Open Dag is dat je er meteen zelf aan de slag kunt: scholieren mogen verschillende medische en verpleegkundige handelingen ter plekke uitproberen. Hechten, dotteren, infuusprikken, intuberen en reanimeren; het kan allemaal. Aanmelden voor deze `doe-het-zelf dag' kan via werkenbijumcutrecht.nl.

Doktertje spelen

De inschrijving voor de baan-voor-1-dag is inmiddels gesloten. Online doktertje spelen met je Hyves-vrienden als proefkonijn kan nog tot 1 december 2009, via www.hyves.nl/actie/doktertjespelen.

Voor meer informatie, bel 088 - 7558850 of mail info@umcutrecht.nl.

maandag 2 november 2009