Gemeente Soest

.

Kans op lagere waterdruk en troebel water in Soest en Soestduinen

02 november 2009

Op donderdag 5 november voert Vitens onderhoudswerkzaamheden op drinkwaterproductiebedrijf Soestduinen uit. De werkzaamheden vinden plaats tussen 09.00 en 15.00 uur.

Door de werkzaamheden is mogelijk dat in Soestduinen en in Soest ten zuiden van de Dalweg de waterdruk soms korte tijd lager is dan u gewend bent.

Ook kan er soms troebel of 'bruin' water uit uw kraan komen. De bruine kleur wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes, die niet schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Wij adviseren u in geval van 'bruin' water uw (vaat)wasmachine even niet te gebruiken. De ijzerdeeltjes kunne verstoppingen veroorzaken of zorgen voor vlekken in uw wasgoed.

Mocht het 'bruine' water onverhoopt vlekken in uw wasgoed veroorzaken, dan adviseren wij u het wasgoed nat te houden en opnieuw te wassen met een biologisch wasmiddel.

Ook na beëindiging van de werkzaamheden kan er nog even 'bruin' water uit uw kraan komen. Wanneer u het water uit de kraan dan even flink laat doorstromen wordt het water weer helder.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de klantenservice van Vitens via 0900 0650 (lokaal tarief).