Dag van de Dialoog Amsterdam onderzoekt digitale dialoog

03/11/2009 10:40

Nieuwe Maan

Op 5 november vindt de 7e editie van de Dag van de Dialoog in Amsterdam plaats. Deze dag staat in het teken van de digitale dialoog. Mailen, bellen of skypen, sms'en, bloggen, podcasten, linken, Googlen en Twitteren. Wat voegen al deze nieuwe communicatievormen toe aan onze samenleving? Creëert het nieuwe ontmoetingen en contact of zorgt het juist voor uitsluiting van groepen? Wat mis je als je (nog) niet meedoet?

Deze en andere vragen worden aan zo'n 145 dialoogtafels door de hele stad heen besproken. De dialoogtafels worden georganiseerd door diverse organisaties, bedrijven, instellingen of individuen. De tafels staan op diverse locaties en per tafel nemen zo'n 6-8 deelnemers onder begeleiding van een getrainde gespreksleider deel aan de dialoog.

Doel van het gesprek is verbinding te creëren door ervaringen en ideeën te delen.

Wie niet aanschuift in de stad kan wel meepraten via twitter (@A-damdialoog) of amsterdamdialoog.hyves.nl. Via de site www.amsterdamdialoog.nl zullen we verslagen en beelden laten zien van de dialoogtafels.

De Dag van de Dialoog in Amsterdam vindt plaats tijdens de Nationale week van de Dialoog, die van 2-8 november wordt georganiseerd door Nederland in Dialoog.

"Onverwachte ontmoetingen"

Op woensdag 4 november wordt het eerste exemplaar van het foto en levensverhalenboek "Onverwachte ontmoetingen" uitgereikt aan Job Cohen.

De Dag van de Dialoog 2008 heeft een aantal deelnemers van een dialoogtafel geïnspireerd om elkaar beter te leren kennen door elkaars levensverhalen op te schrijven en de deelnemers te fotograferen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst is er gelegenheid kennis te maken met de deelnemers, het boek te bekijken, de foto'te bewonderen of een dialoog mee te maken.

Nationale Week van de Dialoog

Tijdens de Nationale week van de Dialoog doen zo'n 45 steden mee.

De Nationale Week van de Dialoog wordt georganiseerd met als doel de maatschappelijke waarde van de dialoog landelijk zichtbaar te maken en meer personen en organisaties te inspireren hieraan deel te nemen.

De Nationale Week van de Dialoog is een initiatief van Art. 1 en Nieuwe Maan en wordt landelijk ondersteund door Albert Heijn, Nederlandse Rode Kruis, Ymere, Oranje Fonds, COC Nederland, Brahma Kumaris en Rabobank. Voor meer informatie over Nederland in Dialoog zie www.nederlandindialoog.nl

De Dag van de Dialoog is in 2001 voor het eerst in Rotterdam gehouden en vindt sinds 2004 ook jaarlijks in Amsterdam plaats, gesteund door een breed platform van Amsterdamse bedrijven en organisaties.

Platform Amsterdam Dialoog

Founding Partners: Albert Heijn - Stadgenoot - Cordaan - Nieuwe Maan - Politie Amsterdam-Amstelland - SGA Personeelsdiensten - Ymere

Bijzondere bijdragen: Dialogues House

Partners: Amsterdam met hart en ziel - ANBO Gewest Amsterdam - COC Amsterdam - De Balie - Felix Meritis - Het Nieuwe Trivium - Hogeschool INHolland - Hogeschool van Amsterdam - Instituut voor Publiek en Politiek - Kamer van Koophandel Amsterdam - Meldpunt Discriminatie Amsterdam - Nova/Esprit scholengroep - Protestantse Diaconie Amsterdam - Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam - Vrijwilligerscentrale Amsterdam.





http://www.amsterdamdialoog.nl