Gemeente Tilburg

Persbericht
3 november 2009

Tilburgse Dag van de Dialoog

Tilburgers delen hun ervaringen en dromen op donderdag 5 november

Op donderdag 5 november schuiven meer dan 270 Tilburgers op 50 verschillende locaties in Tilburg bij elkaar aan tafel. Samen gaan zij in dialoog over het thema: "Gaan voor elkaar! Ik doe het... jij ook?". Daarbij delen de Tilburgers hun ervaringen, hun dromen en de manier waarop zij hun dromen waar gaan maken.

De Dag van de Dialoog in Tilburg trapt af in het Jongerenpension van Traverse. Daar start om 9.30 uur de eerste dialoogtafel. Daarna volgen op de andere plekken binnen de gemeente 50 andere dialoogtafels. Studenten van de ROC (opleiding sociaal cultureel werk) nemen deel aan verschillende tafels. Wethouder Jan Hamming sluit de dag samen met alle betrokkenen af om 19.30 uur in het Kunstpodium T aan de Noordstraat 105.

Nederland in Dialoog

Onder de vlag Nederland in Dialoog wordt in ruim 55 plaatsen in Nederland jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Dit jaar voor het eerst in enkele Brabantse steden, waaronder Tilburg. Iedereen die in Tilburg woont of werkt is vrij om deel te nemen aan de Tilburgse editie van de Dag van de Dialoog. Het doel van de Dag van de Dialoog is om mensen echt met elkaar in gesprek te brengen over thema's die lokaal spelen. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor een gelijkwaardig gesprek, inspiratie en nieuwe inzichten. De uiteenlopende achtergrond van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van kennis over elkaar en vormt de basis voor wederzijds respect. Het succes van een geslaagde dialoog ligt in de ervaring van de persoonlijke ontmoeting met voorheen onbekenden: door het delen van ervaringen ontstaat betrokkenheid en herkenning die het mogelijk maakt om over jezelf en van/over elkaar te leren.

Partners

De Dag wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg, ZuivereZaken, Westgeest-Mediation, RADAR, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, Universiteit van Tilburg, TBV Wonen, Interpolis, Bibliotheek Midden-Brabant, Kompaan en de Bocht, Zorgbelang Brabant en Tiwos. Daarnaast stellen verschillende Tilburgse organisaties en bedrijven hun locaties beschikbaar.
---