Gemeente Bussum

Informatieavond over de griep

ALLEEN VOORKÃMEN IS BETERâ¦.ât Gooi zijn de homeopaten Van der Vaart, Meereboer & Jansen nu reeds voorbereid om grieppatiënten snel en doelmatig te kunnen behandelen.

De âNieuwe Influenzaâ heeft inmiddels een epidemisch karakter gekregen. Met de weersomslag en het einde van de herfstperiode is het extra belangrijk om goed voorbereid te zijn. De angst bestaat dat de griep agressiever zal worden, angst is echter dikwijls een slechte raadgever gebleken. In november worden speciale, met spoed ontwikkelde vaccins ingezet om een mogelijke pandemie het hoofd te bieden. Maar in

Â

Op basis van de Cochrane Analyse uit 2006 (opgenomen in de lijst van de Wereld-gezondheidsorganisatie WHO) is het aannemelijk dat homeopathie bij griep zinvol is. Ook rapportages uit Cuba met de ziekte Leptospirose en ervaringen uit de periode van de Spaanse Griep, in het begin van de vorige eeuw, hebben geleerd dat de behandeling met homeopathie goede resultaten oplevert: het aantal patiënten dat werd genezen was daarbij veel groter dan de groep die volgens de reguliere methoden werd behandeld.

Â

Natuurlijk is er sindsdien voortgang in de geneeskunde geweest maar ook homeopaten hebben niet stilgezeten. Met name door de inspanningen van de internationale organisatie Homeopaten Zonder Grenzen is er veel kennis over de behandeling van de infectieziekten opgedaan. Van over de gehele wereld wisselen homeopaten momenteel via internet intensief hun nieuwste bevindingen uit. Eerder werden al vanuit Mexico nauwkeurig beschrijvingen doorgestuurd om belangrijke kenmerken aan de behandeling te kunnen toevoegen en zijn er nieuwe middelen ontwikkeld.

Â

Vanzelfsprekend is voorkómen beter. De griepvaccinatie is volgens meerdere deskundigen niet onomstreden. Zij verwachten dat er een aanzienlijk aantal risicoâs is verbonden aan de griepvaccinatie en dat het middel mogelijk erger is dan de kwaal. Maar u kunt natuurlijk kiezen: Let op uw voeding, neem op tijd uw rust en mocht u door de griep geveld worden, bedenk dat homeopathie een veilige en belangrijke ondersteuning voor u als patiënt kan betekenen.

Â

HOMEOPATHIE HELPT, ÇÃK BIJ GRIEPâ¦.

Â

Â

Op donderdagavond 5 november nodigen de homeopaten Van der Vaart, Meereboer & Jansen u van harte uit voor een openbare informatiebijeenkomst "hoe te handelen bij griep" in:

Â

Wijzer, Landstraat 80 te Bussum

Aanvang 20.30 uur

Vrij toegang.