Deltion College


nieuws

04-11-09

Deltion College trotse eigenaar van Wärtsilä scheepsmotor

Afdeling Zeevaart en Operationele Techniek van het Deltion College plaatsen donderdagmorgen 5 november a.s. een Wärtsilä F240 scheepsdieselmotor op de campus, met als doel studenten praktijkervaring op te laten doen.

Bij het Deltion College kan men opgeleid worden tot Medewerker Operationele Techniek, Operationeel Technicus en Allround Operationeel Technicus. Daarnaast is het Deltion één van de elf aanbieders in Nederland van zeevaartopleidingen. Studenten kunnen opgeleid worden tot Koopvaardijofficier alle schepen of Koopvaardijofficier kleine schepen. Daarnaast kunnen ze kiezen uit één van de drie uitstroomprofielen: Scheepswerktuigkundige alle schepen, Stuurman alle schepen of Maritiem officier kleine schepen.

Gedurende de opleiding werken de studenten aan praktijkopdrachten. Op de campus zijn diverse ruimtes ingericht om de studenten kennis te laten maken met de praktijk. De Wärtsilä scheepsmotor zal ook in één van deze ruimtes worden geplaatst. De Wärtsilä dient als sleutelobject. Er worden opdrachten aan de Wärtsilä gekoppeld waarmee de studenten het vak leren, te denken valt aan het vervangen van onderdelen en het trekken van cilinders. "Praktijkonderwijs op school in zijn duidelijkste vorm", aldus Tom te Riele, Opleidingsmanager Logistiek en Vervoer en Zeevaart/OT bij het Deltion College.

De Wärtsilä zal donderdag 5 november a.s. met een enorme kraan in gebouw Zilver, aan de westkant van de campus, worden getakeld.
---