Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 05-11-2009

Vermist meisje

HOUTEN- Sinds 12 oktober 2009 wordt een 14-jarig meisje vermist.

Page Avalon

Het meisje zat in een opvanggroep voor meisjes in Houten. Na politieonderzoek is gebleken dat het meisje op de dag van de vermissing nog gezien is met een jongen/man in de tram van Nieuwegein Centrum naar Utrecht. De politie heeft tot op heden geen vermoeden van een misdrijf, in de zin dat haar iets ergs is overkomen, maar haar ouders maken zich erg ongerust.

Page Avalon en de onbekende jongen

Mocht u het meisje, Page Avalon (zie foto), 1.50 lang met bruin haar en blauwe ogen, hebben gezien dat verzoeken wij u de politie te bellen onder 0900-8844, district Lekstroom. De politie wil ook graag weten wie de jongen/man is waarbij het meisje is gesignaleerd.

Winkeldief ontkomt

NIEUWEGEIN Een gewelddadige winkeldief wist op woensdag 4 november te ontkomen.

Rond 19.25 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Veldwade via een bewakingscamera een man in de winkel lopen, die hij herkende van eerdere diefstallen in de winkel. Hij zag dat de man iets uit een stelling pakte, in zijn jas stopte en zonder te betalen de winkel uitliep. Enkele beveiligers gingen achter de verdachte aan en begeleiden hem in afwachting van de politie naar een ophoudkamer. Daar pakte hij plotseling een mes uit zijn zak en dreigde daarmee. Vervolgens wist hij uit de ophoudkamer te komen en rende de winkel uit. Hij vluchtte door een sloot het terrein af en verdween in de richting van de Houtenseweg.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, waarbij ook een politiehond werd ingezet, maar dat leidde niet tot de aanhouding van de verdachte. Zijn fiets stond nog bij de winkel en is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte onder andere aan de hand van bewakingsbeelden voort.

Vuurwapen

IJSSELSTEIN Agenten hielden op woensdagmiddag 4 november drie jongens aan in verband met een vuurwapen.

Rond 14.05 uur kregen agenten de melding dat drie jongens op de Panoven liepen en dat één van hen een vuurwapen aan één van de anderen gaf. Agenten gingen ter plaatse en troffen het drietal, twee jongens van 16 jaar uit IJsselstein en een jongen van 15 jaar uit Nieuwegein, aan. De 15-jarige had het vuurwapen bij zich. Het bleek een op echt gelijkend nepvuurwapen te zijn. De agenten hielden het drietal aan en brachten hen over naar het politiebureau.

Bij het verhoor bleek dat één van de 16-jarige jongens niets met de zaak te maken had. De twee anderen bekenden hun betrokkenheid en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.