Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 05-11-2009

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 november een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 01.05 uur een man op een snorfiets over de Europalaan rijden. De bestuurder slingerde van links naar rechts. De agenten besloten hem te controleren. Toen de 34-jarige man uit Utrecht werd aangesproken, roken de agenten een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 675 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 november heeft de politie in een pand aan de Westerkade een man op heterdaad aangehouden.

De politie werd omstreeks 02.50 uur door een getuige gebeld omdat hij zag dat een man een inbraak had gepleegd. Ter plaatse bleek dat de verdachte vermoedelijk nog in het pand aanwezig was. De agenten gingen naar binnen en troffen een 37-jarige man uit Utrecht aan. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In het pand werden inbrekerswerktuigen en een deel van de buit aangetroffen.

Man mishandeld

UTRECHT De politie heeft woensdagavond vier jongens aangehouden omdat zij een man hadden mishandeld.

Een 27-jarige man uit Utrecht kwam rond 19.20 uur terug van hardlopen en zag dat vier jongens tegen een gevel van een woning aan de Melissakade stonden te plassen. De man sprak de jongens hierop aan. De jongens kwamen op de man aflopen en sloegen op de man in. Na de mishandeling liepen de jongens weg richting de bushalte op de Busbaan Parkwijk. Agenten gingen op onderzoek uit en kregen informatie dat de verdachten mogelijk in de bus richting Utrecht zaten.

Op de Vleutenseweg zagen agenten de bewuste bus rijden. De chauffeur werd gesommeerd zijn bus aan de kant te zetten. In de bus troffen agenten de verdachten, twee jongens van 16 jaar en twee van 17, allen uit Utrecht, aan. De jongens voldeden aan de opgegeven signalementen en werden aangehouden. Het viertal werd ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Op de Stanleylaan heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Rond 11.10 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast bij een huis aan de Stanleylaan. Ter plaatse stond de eigenaar al voor de woning en gaf aan de agenten aan dat hij alles al had geregeld met de buren. De 21-jarige man uit Almere gaf aan dat het de wasmachine was, die gelekt had. De agenten vertrouwden het niet en namen een kijkje in de woning.

Op de 1ste verdieping troffen zij een complete hennepkwekerij aan. De kwekerij was in opbouw. Rond de 100 potten stonden klaar om voorzien te worden van planten. De energiemaatschappij constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 21-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.