Gemeente Geertruidenberg


Energie besparen in bestaande woningen

In de regio Breda (11 gemeenten waaronder Geertruidenberg) is een project gestart om particuliere woningeigenaren te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning.

Die hulp bestaat uit:


· Het geven van goede informatie.


· Het verstrekken van subsidies.


· Het verzorgen van een maatwerkadvies.


· Een vakkundige en zorgeloze uitvoering van maatregelen.

Het project heet "Maak je verbouwing energiezuinig en duurzaam" en is een onderdeel van het landelijke Meer Met Minder programma.

Informatie
Om alle woningeigenaren voldoende en actuele informatie te kunnen geven over de mogelijkheden van energiebesparen en duurzaam bouwen, hebben de 11 gemeenten in de regio Breda gezamenlijk een informatiecentrum ingericht. Dit "Informatiecentrum Duurzaam Bouwen Regio Breda" is te bereiken via: www.duurzaambouwenregiobreda.nl. Op deze website staat beknopte informatie over mogelijke maatregelen aan uw woning en hoe de Meer Met Minder (MMM) aanpak in de regio Breda is georganiseerd.
Maar u hoeft niet alles zelf uit te zoeken. Stel via de website uw vragen en u krijgt snel een deskundig antwoord. U kunt het informatiecentrum ook telefonisch bereiken: 076-750 42 50.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies te krijgen voor maatregelen die uw woning energiezuiniger maken. Subsidies komen van het rijk, provincie en soms de gemeente. Er is zeker EUR 75.000,-- beschikbaar.

Ook is onlangs de btw op producten die daarvoor nodig zijn verlaagd naar 6 %. Door gebruik te maken van de MMM-aanpak in de regio maakt u optimaal gebruik van alle subsidies en wordt het ook nog eens allemaal voor u geregeld.

Maatwerkadvies
Om te weten welke maatregelen u het beste kunt treffen en om in aanmerking te komen voor zoveel mogelijk subsidies moet er voor uw woning eerst een maatwerkadvies gemaakt worden. Dit maatwerkadvies bevat ook een concrete prijsaanbieding. Het is echter niet verplicht om daar gebruik van te maken. Als u dit maatwerkadvies laat uitvoeren door erkende MMM-bedrijven krijgt u na afronding het nieuwe energielabel van uw woning uitgereikt.

Vakkundige en zorgeloze uitvoering
Op initiatief van het informatiecentrum zijn in de regio Breda zijn een aantal MMM-teams samengesteld. In een team werken een bouwbedrijf, een installatiebedrijf en een energieprestatieadvisieur (EPA) samen om woningeigenaren deskundig en efficiënt van dienst te kunnen zijn. Het team verzorgt het maatwerkadvies, de offerte, de subsidies en de uitvoering. Snel en vakkundig. U kunt zelf een keuze maken uit de beschikbare teams. Deze zijn te vinden op de website van het informatiecentrum.

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om uw woning energiezuinig te maken. Gun uzelf en het milieu dat voordeel.