Gemeente Geertruidenberg


Speelplaatsen voor de jeugd

De ontwikkeling van het deelgebied De Vesting in Geertruidenberg begint steeds meer vorm te krijgen. In de parkzone, het gebied tussen de bastions en de Stationsweg, worden twee speelplekken voor de jeugd aangelegd.

In samenspraak met enkele omwonenden van het Brandepoortbastion is het voorstel van de ontwikkelaar besproken. Uitgangspunt hierbij was dat er voor verschillende leeftijdscategoriën speeltoestellen moeten worden geplaatst. Er is voor gekozen om de speelplaats bij het Brandepoort definitief in te richten en daarbij tijdelijk een deel van de speeltoestellen bestemd voor het Oranjebastion te plaatsen. Deze toestellen worden op een later tijdstip naar het Oranjebastion verplaatst, zodat nu al alle leeftijdsgroepen kunnen spelen.

Op onderstaande tekening kunt u zien hoe de speelplaats eruit gaat zien en welke toestellen tijdelijk worden geplaatst. Het terrein is inmiddels geëgaliseerd en momenteel wordt het benodigde grondwerk verricht. In week 46 worden de speeltoestellen geplaatst, waarna de speelplaats in week 47 officieel in gebruik genomen kan worden.

Mocht u vragen hebben over de uitvoering, dan kunt u contact opnemen met de heer Martens, Akertech, telefoonnummer: 06-51 61 23 17.
* Tekening speeltoestel.pdf