Gemeente Zederik


Dorpentocht op herhaling: een terugblik op de eerste avond in Meerkerk

Vorige week dinsdag gingen de gemeente en woningcorporatie Goed Wonen Zederik in gesprek met de inwoners van Meerkerk over wonen, zorg en welzijn. Ondanks de bescheiden opkomst, gaf de avond een levendige discussie.

Van te voren hadden gemeente en Goed Wonen Zederik huis-aan-huis uitnodigingen verspreid. Via de antwoordkaart of mail konden inwoners aangeven waarover men tevreden was en wat beter kon in Meerkerk. Er kwamen nuttige reacties, waarmee gespreksleider Johan Cahuzak zeker uit de voeten kon.

Gespreksonderwerpen

In het algemeen is de inwoner van Meerkerk tevreden met de leefomgeving: aardige dorpsbewoners, goede busverbindingen en ook het voorzieningenniveau is op orde. De oude wens van een Meerkerks zwembad blijkt bij een enkeling nog steeds levend. Verkeer blijft een belangrijk onderwerp: terugdringen van sluipverkeer, oplossen van onoverzichtelijke verkeerssituaties, handhaving parkeerbeleid en meer wandelpaden. Dat is wat de aanwezigen betrof hét verbeterpunt voor Meerkerk. Overlast van jeugd en overmatig drank- en drugsgebruik baren de aanwezigen zorg.

Gemeente en Goed Wonen Zederik kregen nog een paar verbeterpunten mee ten aanzien van de onderhoudsstaat van de wegen, trottoirs en (ontbrekende) straatverlichting.

Meerkerk was een goede start voor de Dorpentocht!

Klik hier voor het resterende programma van de Dorpentocht op Herhaling: