Provincie Noord-Holland

Jong bij de provincie

03 november 2009

De provincie biedt jongeren veel mogelijkheden om te leren en mee te doen. Lees de verschillende mogelijkheden en doe mee!

Lijst NH Jong

Ben je tussen de 15 en de 25 jaar? Heb je goede ideeën en een eigen mening? Dan hoor jij thuis in de lijst NH Jong van de provincie Noord-Holland.
Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een groep enthousiaste jongeren, die de provincie adviseert over beslissingen die jongeren aangaan. Zij geven hun mening tijdens het bezoeken van evenementen en treden op als jongerenambassadeur van de provincie op werkbezoeken. De groep is bijvoorbeeld eerder backstage bij de Uitmarkt wezen kijken en heeft een werkbezoek gebracht aan Brussel.

De lijst NH Jong biedt veel voordelen:

* Je laat je mening horen.

* Je leert meer over de overheid.

* Het is een goede nevenactiviteit (Steeds belangrijker op je cv!).
* Je doet handige vaardigheden op uit verschillende workshops (van filmen tot debatteren).

* Je ontmoet andere jongeren uit Noord-Holland. Niet alleen gezellig, maar ook goed voor je netwerk.

Reiskosten, eten en drinken tijdens de bijeenkomsten worden vergoed door de provincie.
Meld je aan door een e-mail te sturen naar
lijstnhjong@noord-holland.nl

The movement
De jeugd van tegenwoordig is niet zo slecht als het soms lijkt in de media. De provincie is samen met jongeren een campagne gestart om een evenwichtiger beeld van jongeren te creëren. Als lid van het team trek je samen met leeftijdsgenoten in een gepimpte, gave bus de provincie in op zoek naar positief nieuws van jongeren. Check de website www.themovement0910.nl en meld je nu aan voor het busteam of laat direct een positief bericht achter.

Stages en traineeships
Of ben je op zoek naar uitdagend werk dat er ook nog eens toe doet? Bij de provincie Noord-Holland krijgen jongeren de kans om hun talent te ontwikkelen met werk dat de gehele provincie raakt. Meer informatie vind je op de pagina over het Junior Talent Programma

Werkstukken
Ben je op zoek naar een onderwerp voor een werkstuk of presentatie voor aardrijkskunde, geschiedenis of economie? Denk dan eens aan je eigen provincie. Daar gebeuren veel dingen die de moeite van een onderzoekje waard zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina over werkstukken.

---