Achmea Groep


Avéro Achmea Zorgpremie 2010

4 november 2009

Klanten profiteren van het samengaan van de back-office activiteiten van Avéro Achmea met andere zorgbedrijven van Achmea. De intermediairverzekeraar weet hierdoor de premiestijging van de basisverzekering te beperken tot 2,6%. De nominale maandpremie voor de restitutiepolis bedraagt EUR 99,75 (in 2009: EUR 97,16). De natura-combinatiepolis kost EUR 98,08 per maand (in 2009: EUR 95,50).

"Door de investeringen in synergie kunnen wij nu gebruik maken van de schaalvoordelen van marktleider Achmea en ligt de premiestijging van de basisverzekering onder het marktgemiddelde", aldus Zorgdirecteur Timo van Voorden.

Aanvullende verzekering

De aanvullende verzekeringen van Avéro Achmea ontkomen niet aan een marktconforme premiestijging. De premies van de aanvullende verzekeringen worden met zes procent verhoogd. De premieverhoging wordt primair veroorzaakt door de stijging van de kosten in de zorg als gevolg van vergrijzing, toenemende welvaart en technologische ontwikkelingen.

Over Avéro Achmea

Avéro Achmea maakt onderdeel uit van de Achmea Groep, één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland. Avéro Achmea werkt voor de distributie van haar producten exclusief samen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Het productassortiment biedt het intermediair de mogelijkheid om zowel de zakelijke- (MKB) als de particuliere markt goed te bedienen.