Landstede

Symposium Wajong Werkt!

5 november 2009 organiseren het Thomas a Kempis College, De Werkelaar en CNV Jongeren een symposium voor ondernemers in Zwolle om de kansen van Wajongeren als personeel onder de aandacht te brengen.

Tijdens dit symposium maken ondernemers in een informele setting kennis met de Wajong-doelgroep, de nieuwe wetgeving en de kansen die deze doelgroep biedt voor ondernemers. Het doel van deze samenwerking: méér Wajongeren aan het werk!

Begin 2010 gaat de nieuwe Wajongwet van kracht. Hierin wordt meer dan ooit de nadruk gelegd op wat jongeren met een arbeidsbeperking wél kunnen: heel veel! In Zwolle gaan de hierboven genoemde organisaties proactief met deze verandering aan de slag o.a. door middel van dit symposium.

Meer Wajongeren aan het werk krijgen lukt alleen niet zonder de ondersteuning van de werkgevers. Werkgevers kunnen bovendien gebruik maken van tal van regelingen die gelden als zij een Wajongere in dienst nemen. Deze middag is bedoeld om kennis te maken met de Wajong-doelgroep en de kansen die deze doelgroep biedt voor werkgevers.

Meer werkplekken bij werkgevers
Sprekers op de dag zijn Ton van der Bruggen en Hanne Overbeek van het project 'Meer werkplekken bij werkgevers' (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de economische relevantie van het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking.

Daarnaast zal de Zwolse ondernemer Jacco Vonhof zijn ervaringen met Wajongeren uit de doeken doen. Het Wajong Werkt! promoteam van CNV Jongeren verzorgt een presentatie
speciaal gericht op werkgevers.

Johan Lemans presenteert namens Centrum Loopbaan Realisatie/OBA Milestones het E-portfolio VIER. Aan het eind van de middag is er volop mogelijkheid om te netwerken, o.a. door middel van een speeddate met Wajongeren en professionals.

Datum en aanmelden
Donderdag 5 november
16.00 - 18.00 uur
Businessclub Landstede Basketbal en Volleybal
Ossenkamp 5 in Zwolle

Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht en kan via j.daems@cnvjongeren.nl