Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 november 2009

Aanhoudingen na onderzoek openlijke geweldpleging

Reutum

Zes personen zijn 4 november aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het mishandelen van twee personen in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober jl. in Reutum.

Zondagmorgen 25 oktober werd gemeld dat op de Scholmaat in Reutum een tweetal personen was mishandeld door een groep mannen die in een auto waren weggereden. Uit een eerste ingesteld onderzoek bleek dat twee vrienden, beiden afkomstig uit Weerselo en 19 en 20 jaar oud, die morgen rond 02.00 uur waren weggefietst bij een discotheek in Reutum, op weg naar huis. Een klein stukje verder waren ze ingehaald door een personenauto en inzittenden waren uitgestapt en toegelopen op de 20-jarige. Zonder verder enig aanleiding was deze laatste door meerdere inzittenden geschopt en geslagen. Ook zijn vriend, de 19-jarige heeft de nodige klappen gekregen. Beiden hadden geen idee waarom dit was gebeurd.

Van de twee slachtoffers is een aangifte opgenomen en het onderzoek naar de verdachten werd voortgezet. Dit onderzoek leidde op woensdag 4 november tot de aanhouding van een zestal personen, in de leeftijd tussen de 20 en 22 jaar en afkomstig uit Harbrinkhoek en Almelo.

Vier van de zes, drie uit Harbrinkhoek van 20, 20 en 22 jaar en een Almeloer van 20 jaar, zijn in de loop van woensdag de 4e voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over het waarom van deze openlijke geweldpleging. De overige twee aangehouden personen zijn in overleg met justitie, in verband met een geringer aandeel, in vrijheid gesteld. 2009046019 / 2009046302)

Aangehouden na oplichting en pogingen daartoe

Oldenzaal

Een man uit Oldenzaal is 4 november met toestemming van justitie buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een tweetal succesvolle oplichtingen en meerdere pogingen daartoe.

De laatste weken kwamen bij de politie in Oldenzaal meerdere meldingen binnen van het feit dat mensen een man aan de deur hadden gehad die geld wilde lenen om een taxi te kunnen betalen. In totaal gaat het om rond de 15 meldingen. In twee gevallen werd er door de bewoner dan wel bewoonster van het pand waar werd aangebeld, geld afgegeven. In een geval 85 euro en in het tweede geval 50 euro. Door beide slachtoffers is een aangifte opgenomen en een onderzoek werd ingesteld.

Naar aanleiding van dit onderzoek is op woensdag 4 november met toestemming van justitie een 31-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. Hij is afgehoord en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. Te zijner tijd zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden (2009048716)

Veelpleger aangehouden na poging diefstal fiets

Almelo

Een Almeloer is woensdagmiddag 4 november aangehouden toen door medewerkers van Stadstoezicht was geconstateerd dat hij had getracht een fiets te stelen.

Een aantal medewerkers van het Almelose Stadstoezicht zagen woensdagmiddag 4 november rond de klok van 15.15 uur dat een man op het Stadhuisplein in Almelo probeerde een fiets te stelen. Hij liet het achterwiel van de fiets een aantal keren hard op de grond stuiteren om zodoende te trachten het slot open te laten gaan. De getuigen hielden de man vast tot de politiemensen ter plaatse kwamen die hem, een 44-jarige Almeloer, konden aanhouden en meenemen naar het bureau. Hier bleek dat de 44-jarige als veelpleger te boek staat en hij is daarom in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. (2009049488)

Automobilist gewond bij aanrijding

Enschede

Een 27-jarige automobiliste uit Enschede is woensdagmorgen 4 november in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij achterop op een stilstaande lijnbus reed.

Rond 11.20 uur werd woensdagmorgen 4 november gemeld dat er op de Wesselerbrinklaan in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 27-jarige automobilist uit Enschede een bij een bushalte stilstaande lijnbus volledig over het hoofd had gezien en zonder te remmen achterop de bus was gereden. De 27-jarige werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis en zijn auto werd afgesleept. De lijnbus kon met geringe schade aan de achterzijde zijn weg vervolgen. (2009049398)