Focwa

FOCWA digitaal garantiebewijs ingebed in ASN-pakket PortoView

PERSBERICHT Sassenheim, 5 november 2009

Het FOCWA digitaal garantiebewijs is sinds kort ingebed in PortoView, het eigen softwarepakket van PortoMotive, de automatiseringstak van de ASN-groep. Deze koppeling past perfect in het streven van ASN om het totale schademanagement- proces steeds verder te automatiseren.

Hans-Anton Derksen, operationeel manager bij ASN: door één druk op de knop focgar is het digitaal FOCWA garantiebewijs beschikbaar binnen het dossier van Portoview. De schadehersteller hoeft dus geen extra handelingen te verrichten. Gemakkelijker en overzichtelijker kan het niet.

De webkoppeling draait nu sinds vier weken. Door deze inbedding zal het digitale FOCWA garantiebewijs in de loop van de tijd het papieren document volledig gaan vervangen.

Derksen: vanuit een dossier zijn alle externe koppelingen, calculatiefilters en operationele alarmen bereikbaar, daarmee kunnen wij in de toekomst nu ook het maken van een garantiebewijs gaan verplichten voor bepaalde klantgroepen.

Recent werd al een koppeling tot stand gebracht tussen het digitale garantiebewijs en Delta/W, het schademanagementsysteem van Commerce Delta Software. Nu is ook de inbedding binnen PortoView gerealiseerd. Binnen afzienbare tijd zal ook de koppeling worden gemaakt met andere back office systemen.
De ASN-groep is een landelijke organisatie met meer dan 50 aangesloten franchisenemers die op een uniforme manier werken en communiceren naar landelijke en lokale opdrachtgevers.