Gemeente Veenendaal


Vrije verkoop deels toegestaan bij nieuwbouw

Tijdelijke afwijking van de toewijzingsregeling

Alle nieuwbouwwoningen in Veenendaal boven de ⬠204.900,- mogen voorlopig vrij verkocht worden. In afwijking van de âToewijzingsregeling nieuwbouwwoningenâ hoeft er voor deze woningen nu niet meer geloot te worden. Het college van B&W neemt deze maatregel om een vlotte verkoop van woningen te stimuleren. Voor alle nieuwbouwwoningen in Veenendaal onder de grens van ⬠204.900,- (per
1-1-2010: ⬠210.000) verandert er niets. De gemeente blijft starterswoningen toewijzen met toepassing van de toewijzingsregeling.

Een verkopende partij mag nu al voor een officiële start verkoopdag woningen aan geïnteresseerden verkopen. Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost zal op haar website een overzicht plaatsen van alle verkoopprojecten in Veenendaal-oost en vermelden dat het kopen van deze woningen reeds mogelijk is. De gemeente Veenendaal zal op haar website en op de gemeentepagina in de krant hetzelfde doen voor alle bouwplannen met woningen boven de ⬠204.900 in geheel Veenendaal. Hierdoor is dit inzichtelijk voor iedere belangstellende die vervolgens kan reageren als hij interesse heeft. De verkoper heeft zo de grootste kans op het zo snel mogelijk bereiken van de grens van 70% verkocht waardoor de bouw van het project van start kan gaan.

Tijdelijke maatregel

Als over een jaar blijkt dat de vraag naar nieuwbouwwoningen boven de ⬠210.000 weer toeneemt, draait de gemeente deze tijdelijke maatregel weer terug.