Gemeente Roermond

Samen werken aan veilig ondernemen

Bedrijventerreinen gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen

Gemeente, politie, brandweer en vertegenwoordigers van zes bedrijventerreinen zijn woensdag 4 november, tijdens een symposium van de Stichting Parkmanagement regio Roermond, in het bezit gekomen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Tevens is een convenant ondertekend, waarbij een ambitieus plan van aanpak is gepresenteerd.

Samenwerking is het sleutelwoord. Als partners pakken ze samen de verantwoordelijkheid voor meer veiligheid op de bedrijventerreinen in de gemeente Roermond.
Veiligheid en aantrekkelijkheid van de terreinen is van groot belang voor ondernemers, werknemers, bezoekers, de gemeente, de politie en de brandweer. Op maandag 9 maart is het project Keurmerk Veilig Ondernemen gestart op bedrijventerreinen in de gemeente Roermond met de ondertekening van een intentieverklaring door de partners.

Na de ondertekening van deze intentieverklaring, is de veiligheidssituatie in kaart gebracht en is en aantal doelstellingen en verbeteracties opgesteld. Het resultaat is een plan van aanpak voor de komende twee jaar. Daarin staat hoe we er met zn allen voor kunnen zorgen dat minder ondernemers slachtoffer worden van criminaliteit, brandstichting of vernieling. De maatregelen gaan vooral over inbraakbeveiliging en brandveiligheid en zijn er verder op gericht om overlast, vernieling, graffiti en zwerfvuil tegen te gaan.

In de brandweerkazerne van Roermond was woensdag de uitreiking van de certificaten Keurmerk Veilig Ondernemen.

Eerste publicatiedatum: 05-11-2009 Bijgewerkt: 05-11-2009