Gemeente Hilversum

Voorplein Podium de Vorstin een echte ontmoetingsplek

publicatiedatum: woensdag 4 november 2009

"Podium de Vorstin wordt een nieuw icoon voor Hilversum" aldus wethouder Erik Boog. "Zowel qua architectuur als qua cultuur. En dat komt allemaal nog beter tot zijn recht met een mooi voorplein."

Gezellig plein
Het plein biedt plaats voor een terras voor Podium De Vorstin. Het terras komt op het middelste niveau, dat met een trapje te bereiken is vanaf Podium De Vorstin. Met het aanplanten van een aantal nieuwe bomen en de betonnen randen waarop je kan zitten wordt een ontmoetingsplek te gecreëerd.

Het ontwerp
Het plein is verdeeld in drie niveaus om het natuurlijk hoogteverschil te overbruggen. Podium De Vorstin is bereikbaar voor rolstoelgebruikers via een hellingbaan die over het plein loopt. Ook is er ruimte op het voorplein gereserveerd voor het stallen van fietsen.

Planning en oplevering
Met het instemmen van het college van burgemeester en wethouders met het voorlopig ontwerp van het voorplein, wordt het voorlopig ontwerp vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode duurt zes weken. Begin 2010 zal het definitief ontwerp aan het college worden voorgelegd. De uitvoering zal naar verwachting in het voorjaar van 2010 plaatsvinden zodat het voorplein gelijktijdig in gebruik genomen kan worden met Podium De Vorstin.