Gemeente Hilversum

Proef betaald parkeren Bloemenkwartier Noord

publicatiedatum: donderdag 5 november 2009

Een proef met betaald parkeren voor een termijn van twee jaar in het Bloemenkwartier Noord. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dat nu de inspraak in gaat. De start van de proef staat gepland voor 1 mei 2010. Het voorstel komt voort uit een overleg met de Adviesgroep Parkeren Bloemenbuurt.

Burgemeester en wethouders willen een proef met betaald parkeren doen omdat de parkeersituatie in de buurt grote problemen oplevert. De parkeerdruk is erg hoog. Nood- en hulpdiensten kunnen er niet door, omdat teveel auto's van buiten de buurt in de buurt parkeren. In het systeem van betaald parkeren kunnen bewoners een parkeervergunning aanvragen. Voor hun bezoek kunnen ze een parkeerkaartje kopen met korting.

Goede ervaringen
In andere gebieden waar de gemeente betaald parkeren heeft ingevoerd, zijn goede ervaringen opgedaan. Daar zijn bewoners over het algemeen tevreden met de parkeersituatie. De proef is bedoeld om de bewoners in het Bloemenkwartier Noord te laten ervaren hoe het systeem werkt. Gezien kan worden wat de resultaten zijn als het gaat om de veiligheid en de parkeerruimte voor de bewoners. Of en hoe de proef wordt voortgezet in een definitieve regeling zal tegen het einde van de proef worden vastgesteld.

Inspraak en informatie
U kunt tot 18 december 2009 een schriftelijke zienswijze indienen op het genomen besluit, gericht aan burgemeester en wethouders, o.v.v. betaald parkeren Bloemenkwartier Noord, postbus 9900 1201 GM Hilversum.
De gemeente houdt op 30 november 2009 van 19.30 uur tot 21.30 uur een inspraakbijeenkomst voor de buurt in het raadhuis, Burgerzaal. Daarna zal de gemeenteraad over het voorstel een advies aan het college uitbrengen.