Politie Groningen

Donderdag 5 november 2009

Provincie Groningen , 05-11-2009

Holwierde: gewonde bij bedrijfsongeval

Een 20-jarige inwoner van Meeden is woensdagmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Holwierde. De man stond op het terrein van een boerderij toen plotseling een metalen plaat van een kraan viel. De plaat kwam op het been van het slachtoffer. De 20-jarige is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Delfzijl: politie onderzoekt gewapende overval

De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een tankstation aan de Fivellaan in Delfzijl. Drie onbekende jongemannen kwamen woensdagavond rond 20.10 uur binnen in het winkelgedeelte van het tankstation. Een van de verdachten dreigde een 42-jarige medewerkerster met een scherp voorwerp en eiste geld. Nadat het drietal het geld te pakken had gekregen, gingen ze er rennend vandoor richting de kruising Jachtlaan met de Weg naar den Dam.

Volgens de medewerkerster en een klant die aan kwam rijden, gaat het om drie jongemannen van ca. 16 a 17 jaar. Het drietal heeft een lichtgetinte huidskleur en droeg donkere kleding. Een van de verdachten had donker, krullend haar tot op de schouders. De politie spreekt graag met mensen die meer informatie hebben of rondom het tijdstip iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het tankstation. De politie in Delfzijl is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: politie rolt hennepkwekerij in woning op

De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Nijensteinheerd een hennepkwekerij opgerold. De bewoner van het pand, een 47-jarige man, werd direct aangehouden. In de woning trof de politie in de woon- en slaapkamer twee kwekerijen aan. De plantage met bijna 500 hennepplanten werd met behulp van stadswachten en de gemeentereiniging opgeruimd en vernietigd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 17 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N355, Groningen - Zuidhorn, snelheidscontrole

* N33, Appingedam aansluiting A7, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

Leek, Midwolderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 181, aantal overtredingen: 0, hoogst gemeten snelheid: n.v.t., maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.