Ministerie van Defensie

Marineschip vervoert VN voertuigen

5 november 2009, 10.26 uur

Een Pakistaans VN pantservoertuig rijdt achteruit het landingsvaartuig op om gebracht te worden naar Hr. Ms. Johan de Witt. - Foto: ministerie van Defensie Op verzoek van de Verenigde Naties vervoerd Hr. Ms. Johan de Witt 10 Pakistaanse pantservoertuigen van Greenville naar Monrovia, beide havensteden in Liberia.

Door zware regenval, onverharde wegen en wegverschuivingen zag de United Nations Mission in Liberia (UNMIL) zich geconfronteerd met een logistiek probleem. De Pakistaanse pantservoertuigen, zogenoemde armoured personnel carriers (APC) konden hierdoor niet de 250 kilometer lange route van Greenville naar Monrovia afleggen.

Pakistaanse pantservoertuigen staan te wachten om vervoerd te worden naar Monrovia. - Foto: ministerie van Defensie

Met landingsvaartuigen werden gisteren de 10 voertuigen in Greenville aan boord gebracht van het amfibisch transportschip om ze vandaag in Monrovia af te leveren.

Oost Vlieland

Ook het hydrografisch REA-team, Rapid Environmental Assessment, van de marine ondersteunde deze week de Verenigde Naties. In de haven van Greenville blokkeert de gezonken oude veerpont `Oost Vlieland' grotendeels de enige steiger. Hierdoor konden transportschepen niet afmeren, wat de bevoorrading van de VN troepen in het oosten van het land onder druk zette. Het hydrografisch team bracht de steiger in kaart en markeerde de veilige gedeeltes voor schepen om af te meren.