Gemeente Coevorden

Nieuw centraal telefoonnummer: 14 0524

Alle inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen die telefonisch contact zoeken met de gemeente, bellen per 2 november een nieuw telefoonnummer: 14 0524. Voor iedereen wordt het 14 + netnummer hét telefonische aanspreekpunt voor de gehele gemeente Coevorden.

Hiermee voldoet Coevorden als een van de eerste gemeenten met minder dan 100.000 inwoners aan de landelijk in te voeren 14+ standaard. Het is de bedoeling dat alle gemeenten in Nederland straks eenzelfde telefoonnummer hebben: 14 gevolgd door het netnummer. Op die manier is voor iedereen duidelijk hoe de gemeente te bereiken is. In Amsterdam is dat bijvoorbeeld via 14 020, in Den Haag via 14 070 en in Coevorden dus via 14 0524.

Klantcontactcentrum

De rijksoverheid wil dat alle gemeenten een klantcontactcentrum (KCC) inrichten. Dit klantcontactcentrum wordt, uiterlijk in 2015, het aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven voor de gehele overheid. Bij het klantcontactcentrum krijgt u direct antwoord of wordt u adequaat doorverwezen. De achterliggende gedachte is dat we onze klanten graag zo snel mogelijk van de juiste informatie willen voorzien.

Vernieuwing dienstverlening

Voor Coevorden is het 14 + netnummer een van de eerste zichtbare stappen, maar staat ook de volledige vernieuwing van de website voor de deur en wordt in 2010 toegewerkt naar een andere manier van dienstverlening aan de balies in het nieuwe gemeentehuis.

Op termijn zullen alle Nederlandse gemeenten het 14 + netnummer gebruiken. Iedereen kan daardoor gemakkelijk het telefoonnummer onthouden van zijn eigen gemeente en eventueel ook het nummer van een andere gemeente bellen. Vanaf 2 november aanstaande zal dit nummer in alle uitingen worden aangepast: in alle brieven, emails, brochures en andere communicatiemiddelen die worden gemaakt, wordt het huidige telefoonnummer vervangen door 14 0524.

Buitenland

Tot dusver is het (nog) niet mogelijk om vanuit het buitenland 14 + netnummers te bellen. Aangezien alle gemeenten op termijn het 14 + netnummer invoeren wordt er landelijk bekeken of we dit mogelijk kunnen maken. Mensen die op dit moment vanuit het buitenland met de gemeente Coevorden willen bellen, kunnen vooralsnog het oude telefoonnummer blijven gebruiken: 0031-524-598 598. Binnen Nederland vervangt het nieuwe telefoonnummer in principe alle oude telefoonnummers binnen het gemeentehuis.

Meer weten?

Bekijk de lijst met meest gestelde vragen over de invoering van het 14+ netnummer.