Politie Haaglanden

Persberichten 11 november

Haaglanden, 05-11-2009

Hennepkwekerij aangetroffen, één verdachte aangehouden Den Haag De politie trof woensdag 4 november kort voor middernacht een geripte hennepkwekerij aan in een flat aan het Anna Blamanplein. Naar aanleiding van een melding dat twee mannen via het dak het gebouw betraden, waren agenten poolshoogte gaan nemen bij de flat. In de flat troffen zij naast de restanten van 200 hennepplanten wat inbrekersgereedschap aan, maar geen spoor meer van de verdachten. Wel stond voor het gebouw een auto waarin vermoedelijk iemand op de uitkijk zat. In zijn auto lag materiaal dat gebruikt kan worden om hennepplanten te knippen en vervoeren. Deze man, 30-jarige inwoner van Den Haag, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gewond door openslaande deur
Den Haag Een 35-jarige fietser raakte woensdag 4 november om 12.48 uur gewond door een openslaande autodeur. De man fietste op de Noordwal toen hij ten val kwam doordat plotseling een portier van een stilstaande auto werd geopend. Het slachtoffer werd behandeld door de GGD, die hem even later met een gat in zijn hoofd en een pijnlijke knie en heup naar huis bracht.

Driemaal is scheepsrecht?
Den Haag Een 45-jarige man uit Den Haag wilde woensdag 4 november maar niet weg uit zijn cel. Nadat hij s ochtends vroeg voor de eerste keer was aangehouden, mocht hij aan het begin van de middag het politiebureau verlaten. Dit zinde hem blijkbaar niet zo, want al scheldend verliet hij het bureau. Een half uur later, om 15.10 uur, troffen agenten de man met een blikje bier aan in het Transvaalpark. Zij gaven de man hiervoor een bekeuring, maar toen zij weer verder gingen, begon de man hard te schreeuwen en beledigingen te uiten. Uiteindelijk hielden de agenten de man aan en werd hij voor de tweede keer die dag meegenomen naar het bureau. Toen de man s avonds om 22.35 uur het politiebureau met een dagvaarding mocht verlaten, verzette hij zich hiertegen en wilde het politiebureau niet verlaten. Ook nu weer beledigde hij de agenten en schold er flink op los. Dit resulteerde, voor de derde maal op één dag, in de aanhouding van de man.

Zakkenrolster aangehouden
Den Haag De politie hield woensdag 4 november rond 15.00 uur een 28-jarige Bulgaarse vrouw aan die even daarvoor de portemonnee van een 45-jarige vrouw had gestolen. De vrouw was aan het winkelen in een kledingzaak in de Spuistraat toen een beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat haar portemonnee werd gestolen. Hierop sprak de beveiliger de Bulgaarse aan, waarop zij stennis begon te schoppen. Hierbij gooide zij de portemonnee van de winkelende vrouw op de grond. Even later arriveerde de politie en hield de 28-jarige vrouw aan.

Politie zoekt getuigen overval woning
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval in een woning in de Hengelolaan op woensdag 4 november. Een licht getinte man van ongeveer 1.70 meter lang met een licht bruine jas kwam rond 16.30 uur de woning van een 76-jarige Hagenaar binnen. De overvaller bond de Hagenaar vast en nam een onbekend geldbedrag mee. Het is onbekend in welke richting de verdachte is gevlucht. Bent u getuige geweest van deze overal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader. Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Duur telefoontje
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar had donderdagochtend 5 november om
01.15 uur beter niet zijn telefoon kunnen opnemen. Agenten zagen de man rijdend in zijn auto mobiel bellen en gaven hem daarvoor een bekeuring. Tijdens de controle bleek dat de man nog een boete van 140 euro moest betalen. Nadat de man zijn openstaande schuld betaalde, mocht hij weer verder.

Boze klant
Den Haag Een 37-jarige automobiliste uit Den Haag moest woensdag 4 november om 17.50 uur mee naar het politiebureau. De vrouw had haar auto bij een garagebedrijf aan de Westduinweg gebracht en was gebeld omdat er een aantal mankementen aan haar auto waren geconstateerd. Toen de vrouw bij de zaak arriveerde, ontstond er onenigheid. Hierbij bedreigde zij het aanwezige personeel. Politieagenten hielden de vrouw aan.

Mislukte wisseltruc
Den Haag Een 53-jarige Haagse trachtte woensdag 4 november om 13.00 uur met een paar gestolen schoenen een schoenenwinkel aan de Fahrenheitstraat te verlaten. De vrouw wandelde op haar oude schoenen de winkel in, pakte er een nieuw paar uit het rek en trok die aan. Met haar nieuwe schoenen liep de vrouw de winkel uit. Winkelpersoneel betrapte de vrouw en hield haar aan. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Kettingbotsing
Leidschendam - Op de A4 botsten woensdagmiddag 4 november vier autos op elkaar. De vier autos reden achter elkaar, toen zich rond 17.30 uur vrij plotseling een file vormde. De bestuurders konden mogelijk als gevolg van het natte wegdek - niet meer op tijd remmen en botsten op elkaar. Er raakte niemand gewond.

Paaltje
Westland/Wateringen Een 48-jarige vrouw uit Wateringen botste woensdag 4 november op de Heulweg met haar auto tegen een lantaarnpaal. De vrouw moest plotseling remmen voor haar voorganger. Om te voorkomen dat ze haar voorganger raakte, week ze uit en reed tegen de lantaarnpaal. De vrouw raakte niet gewond. De lantaarnpaal was echter afgebroken en is weggehaald.

Mislukte wisseltruc
Westland/Monster Een 17-jarige Zoetermeerder probeerde donderdag 5 november tevergeefs onder een proces-verbaal uit te komen. De jongen reed in een auto op de Wippolderlaan en dacht de dans te ontspringen door midden op de rijbaan te stoppen en met de bijrijder van plaats te wisselen. De politieagenten die al enige tijd achter het tweetal reed, zetten hen aan de kant. De 17-jarige jongen had geen rijbewijs en kon zich niet legitimeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een proces-verbaal kreeg.

Snelheidscontrole
Westland/Monster Op verzoek van bewoners hielden politieagenten woensdagochtend 4 november een snelheidscontrole op de Molenstraat. Negen bestuurders reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 55 km/uur, terwijl maar 30 km/uur is toegestaan.

Politie beëindigt drugsoverlast in wijk Buitenhof Delft Medewerkers van de politie in Delft hielden nadat zij klachten uit de wijk Buitenhof kregen over overlast en mogelijke handel in verdovende middelen twee Delftenaren aan. Het duo werd woensdag 4 november in een woning aan de Diepenbrockstraat aangetroffen. Bij de huiszoeking vonden de agenten een hoeveelheid verdovende middelen, twee imitatie vuurwapens en een gestolen tv. De goederen namen zij in beslag. De verdachten zitten nog vast en worden vrijdag 6 november voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Commotie op schoolplein
Delft Politieagenten moesten woensdagmiddag 4 november om 16.00 uur optreden op een schoolplein aan de Van Bleiswijckstraat. Enkele jongeren raakten door nog onbekende redenen met elkaar slaags. De gewaarschuwde politie hield drie jongeren (12-14 jaar) aan. Aan het bureau bleek dat de ruzie was ontstaan om een mobiele telefoon. Een 16-jarige Delftenaar beledigde in het tumult een van de agenten door hem voor van alles en nog wat uit te maken. Hij kreeg een proces-verbaal.

Diefstal van autos
Delft Onbekenden wisten in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november bij een autobedrijf aan de Schieweg in te breken. De dader(s) namen daarbij twee personenautos mee. Een blauwe Volvo met het kenteken 12-SL-JB en een rode Volvo met het kenteken 46-HG-ZS. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s) of weet u waar de gestolen autos zijn? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Pijnacker Politieagenten troffen donderdag 5 november om 02.00 uur in een woning aan de Emmastraat een hennepkwekerij aan. De agenten kregen een melding van getuigen die zagen dat in het pand werd ingebroken. Ter plaatse bleek dat de deur aan de achterzijde was opengebroken. In het pand bleek een hennepkwekerij te zitten. Uit het onderzoek bleek dat een gedeelte van de kwekerij net was geoogst. De politie vermoed dat de dader(s) specifiek op zoek waren naar de hennep. Met behulp van een gespecialiseerd bedrijf werden de restanten van de kwekerij in beslag genomen. In totaal nam de politie 214 planten en toebehoren in beslag. In een andere kamer stonden circa 300 lege bakken en enkele zakken vol met hennep. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner en of eigenaar van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Inbreker betrapt
Zoetermeer Een oplettende getuige zag woensdag 4 november rond 11.00 uur een man aan de achterzijde van de Vaartdreef over een schutting klimmen. De getuige belde direct de politie en gaf een duidelijk signalement. De gewaarschuwde agenten troffen in de tuin van een woning aan de Gentiaanvaart een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man, een 30 jarige Hagenaar, had een breekijzer bij zich. Een ruit van de woning was vernield. De politie agenten hielden de Hagenaar aan. De man zit nog vast voor verhoor.

Kraak geldautomaat mislukt
Zoetermeer - Beveiligingsmedewerkers grepen woensdagavond 4 november een 28-jarige man in zijn kraag, die de geldautomaat van een parkeergarage aan de Engelandlaan had gekraakt. De man had twee geldkoffers buitgemaakt. Hij kwam er echter niet ver mee: toen de Zoetermeerder de parkeergarage uitliep werd hij overmeesterd door de beveiligers. Politieagenten namen de man mee naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

Bestelauto botst tegen pijler voetgangersbrug A12 Zoetermeer - Woensdagmiddag 4 november raakte een nog onbekende man zwaargewond toen hij met zijn bestelbus tegen een pijler van een voetgangersbrug reed. Het eenzijdige ongeval gebeurde tegen 14.20 uur op de A12 richting Utrecht, ter hoogte van Zoetermeer. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit het wrak. Ook is er een traumahelikopter ter plaatse geweest. De man is in kritieke toestand onder motorbegeleiding per ambulance naar een ziekenhuis in Den Haag overgebracht. Omstreeks 16.00 uur was de gehele weg weer vrij voor het verkeer. De verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten doet onderzoek naar de precieze toedracht.